60 kişinin hayatı için kendini feda etti

TAKİP ET

Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda su satan Ramazan Aslan, bedensel engeline

Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda su satan Ramazan Aslan, bedensel engeline rağmen kimseye muhtaç olmamak için su satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

 

Ramazan Aslan, yaklaşık 4 yıldır kent meydanında sattığı suların yaz aylarında günlük ortalama 150, kış aylarında ise bu sayının 50 adede kadar düştüğünü söyledi.

 

Ramazan Aslan bedensel engelinin oluştuğu anlamlı ve duygu yüklü öyküsünü şöyle dile getirdi:

 

‘’12 Şubat 2011 gecesi idi, o zaman ben şehirlerarası otobüslerde kaptanlık yapıyordum. Aracımda 50 yetişkin 10 çocuk vardı, Sivas’tan Aydın’a dönerken, yoldaki buzlanmadan dolayı durduk fakat otobüs kaymaya başlayınca, muavinden takoz getirmesini istedim. Muavin arkadaş üşüdüğü için gidip otobüste oturmuş ve geri gelmeyince durumun kötüye gittiğini, otobüsün uçuruma yuvarlanacağını anlayınca bacaklarımı tekerleklerin önüne attım ve kazayı engelledim. Yolculardan biri doktormuş ve bana ilk müdahaleyi o an yapmış ama -16 derecede 6 saat aracın altında kaldığım için el parmaklarımı ve iki bacağımı kaybettim. O günden sonra çok zorlu bir sürece girdim yine de pes etmedim, ben kendimi engelli olarak görmüyorum.’’

 

Evli olduğunu ve kazadan sonra malulen emekli olduğunu belirten Aslan, geçim sıkıntısı yaşasa da önemli bir noktaya daha dikkat çekmek istiyor; ‘’Bize engel olmasınlar, engelli rampasından çıkıyorum, arabalar park ediyor ve ben oradan dönmek zorunda kalıyorum bu çok yorucu oluyor ve çok zorluk yaşıyorum.’’

 

Tüm zorluklarına rağmen hayata tutunmayı başaran Ramazan Aslan, insanlardan empati kurabilmelerini ve daha bilinçli olmalarını bekliyor. (Millet Haber Ajansı)