ADÜ Öğretim Üyesi meclis araştırma komisyonunda görev aldı

TAKİP ET

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Su Ürünleri

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan ‘Meclis Araştırması Komisyonunda yer aldı.

 

Mecliste gerçekleşen ilk toplantıda ülkemizden davet edilen iki öğretim üyesinden biri olan Prof. Dr. Deniz Çoban, sektördeki sorunlar için çözüm önerileri hakkında komisyona görüşlerini bildirdi.

 

21 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından “Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu; Mecliste, 3-5 Nisan 2023 tarihleri arasında toplantılar gerçekleştirdi.

 

Toplantılara Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB), Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (BSGM) adına Genel Müdür Vekili Turgay Türkyılmaz ve daire başkanları, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü temsilcileri, Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği (SUYMERBİR) ve bölge birlik başkanları ile Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çoban katılım sağladı.

 

3 Nisan 2023 tarihinde su ürünleri yetiştiriciliği ve 5 Nisan 2023 tarihinde su ürünleri avcılığının sorunlarını dinlemek amacıyla, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş başkanlığında mecliste grubu bulunan 21 milletvekilinin katılımı ile TBMM Komisyonlar Binası’nda gerçekleşen toplantıda; ülkemizden davet edilen iki öğretim üyesinden biri olan Prof. Dr. Deniz Çoban, sektördeki sorunlar için çözüm önerileri hakkında görüş bildirdi. (Millet Haber Ajansı)