AMASYA BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK

TAKİP ET

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında özel

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına, glütensiz gıda desteği sağladı. Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Başkan Sarı ,Amasya Belediyesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Salonunda çölyak hastaları ile bir araya gelerek taleplerini daha yakından dinledi. Toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ürettiklerine dikkat çeken Başkan Sarı açıklamasında şunları kaydetti ;

“Çölyak hastalığı bulunan hemşehrilerimizin tespitlerini yaptık. Tüketebildikleri glutensiz ürünleri belirledik. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ilk sorunu olan yiyebilecekleri besin maddeleri kısıtlı olduğu için temin etmekte de zorluk yaşamalarıydı biz de öncelikle bu konuya çözüm üreterek destek olacağız.Yapılması gereken ve yapabileceğimiz her konuda çölyak hastalarımızın yanlarında olduğumuzu belirtmiştim. Biliyorsunuz ki benim sözüm senettir , bu hassas konuda da verdiğim sözün her daim arkasındayım. Yaptığımız bu tarz projeler Türkiye’ye örnek oluyor ve bizi örnek alan belediyeler bizim sayemiz de ihtiyacı olan hasta bir vatandaşımıza ulaşsa bile biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz.”

Uzun yıllardır çölyak hastalığı ile mücadele eden Ayla Yıldız ise,

‘Ükemizde çölyak hastalığı maalesef çok bilinmiyor. Komşularıma ev oturmalarına artık gidemiyorum çünkü bu hastalığın kimse farkında değil. Bizim besinlerimizin özel olduğunun farkında değiller. Biz de genelde çölyaklı arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bir evde iki çölyaklı var. Her ürün pahalı. Ama iyi ki Amasya’da yaşıyoruz ve kıymetli Belediye Başkanımız bize hep destek oldu bu konudaki hassasiyetlerini gösterdi,kendisine minnettarız. Bizler çok şanslıyız." İfadelerini kullandı.