Ankara Büyükşehir Belediyesi Battı mı?

TAKİP ET

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında "Ankara Büyükşehir Belediyesi batmıştır. Büyükşehir Belediyesi özel bir şirket olsa batmıştı dedi. Yardımlar Konusuna değinen Altınok aksine yardımların azaldığını ifade ederek, Yardım yapıyorum demenin ayıp olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mal varlığını da açıklayan Altınok, Tabi mal varlığımızı Belediye Başkanı seçilmemizle birlikte veriyoruz. Vermek zorundayız. 3628 sayılı yasaya göre 0 ve 5 olan sonu mal varlığınızı veriyorsunuz. Bu arada bir mal varlığı elde ediyorsanız onu da 1 ay içinde bildirmeniz lazım. dedi. 

Altınok, Dolayısıyla hizmeti olmayanlar, Ankara'ya eseri olmayanlar, vizyonu olmayanlar, vatandaşa bir şey söyleyecek sözü olmayanlar tutturdular mal varlığı diye. Kaldı ki bizim mal varlığı Allah mekanı cennet olsun babamızdan, dedemizden, büyük dedemizden. Ben dördüncü kuşağım ailede, çocuklarda beşinci kuşak. Dolayısıyla babanın ve dedelerinde devletle bir işi olmamıştır. Benim bir ara karayollarında yaptığım bir iş vardı. Bunların hepsi 1994 yılı öncesi. Belediye Başkanı seçildiğimde bütün ne varsa mal varlığım beyan ettim. açıklamasında bulundu.

'MANSUR YAVAŞ 2, 2,5 MİLYAR PARA HARCIYOR, BU PARANIN KAYNAĞI NEREDEN?'

Turgut Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2, 2,5 milyar para harcıyor. Bunun kaynağı nereden? diye sordu.

Ankara'da Yardımlar Yarı Yarıya Düştü!

AK Parti döneminde, Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 8'i yardımlara gidiyordu. Bunların hepsi elimizde. Yardımları yüzde 4'e düşürmüş diyen Altınok, Bir kere yardım yapıyorum lafı ayıptır. Yardımlar, sosyal destekler bir proje değildir. Biz bunu yıllardır, yapıyoruz. Ne reklamını yaptık, ne duvarlara yazdık. Bir vatandaşımıza destekte bulunurken, bir kare fotoğraf bile yoktur dedi. 

Mansur Yavaş Panikledi!

CHP Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş'ın  tam bir panik içerisinde olduğunu ifade eden Altınok, Eseri yok, hizmeti yok, projesi yok, projesi olmayan bir belediye başkanı. Daha doğrusu Sayın Yavaş'ı bir şirketin başına getirseydiniz 5 yılın sonunda bu şirket batmıştı. 300 milyar bütçe ortada yok. Büyükşehir'in şu an 20 milyar borcu var. Soruyorum iş adamlarının olduğu toplantılarda, Ankara'da borçlandığı kadar bir iş görüyor musunuz?Para yok ortada, Büyükşehir Belediyesi batmıştır ve batırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi özel bir şirket olsa batmıştı. Büyükşehir Belediye başkanı Ankara'yı geriye götürmüştür dedi.