Aydın Analig Kız Voleybol Takımı, Türkiye Finali için hazırlıklarını sürdürüyor

TAKİP ET

Uşak'ta gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Yarı Final Müsabakaları'ndan

Uşak'ta gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Yarı Final Müsabakaları'ndan şampiyon olarak dönen Aydın Analig Kız Voleybol Takımı, İzmir'de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finali müsabakaları için hazırlıklara devam ediyor. Voleybol Antrenörü Emin Sakman, antrenman esnasında hazırlık süreci hakkında bilgiler verdi.

 

13 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Voleybol Antrenörlüğü yapan Emin Sakman, “Yaz Spor Okulları ve Kış Spor Okulları’nda voleybol antrenörlüğü yapıyorum. Aynı zamanda 2. Lig, Genç, Yıldız, Mini, Küçük takımlarımız var. Yaz Spor Okulları’nda yetenekli olan çocukları seçip Milli takıma ya da büyük takımlara hazırlıyoruz. Bu kapsamda yetenekli olan öğrencilerimiz Analig takımlarında ilimizi temsilen oynuyor” dedi.

 

“ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

 

Aydın Analig Kız Voleybol Takımı’nın Türkiye Finalleri’ne kaldığını belirten Sakman, “Bilecik’te oynanan ilk turdan 1’inci çıkarak, Uşak’ta oynanan çeyrek finale katıldık. Oradan da 1’inci ayrılarak, Denizli’de oynanan yarı finale kaldık. Yarı final grubundan da 1’inci çıkarak, 06-11 Ağustos tarihlerinde İzmir’de oynanacak Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandık. Bunun için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Haftada en az 3-4 gün antrenman yapıyoruz. Geçen sene Türkiye 3’üncüsü olmuştuk, bu sene de en azından final oynayıp şampiyon olmak istiyoruz. Sporcularımız çok istekli. Özellikle geçen günlerde Türkiye Kadın Voleybol takımımız Milletler Ligi’nde Dünya Şampiyonu olunca voleybola ilgi daha da arttı. Artık çoğu sporcu kendini bir Ebrar ya da Vargas gibi görüyor ve antrenmana daha çok asılıyor. Bu istekle ve bu arzuyla hazırlanıyoruz” diye konuştu.

 

“YILIN 12 AYI VOLEYBOLA KATILABİLİRLER”

 

Spora yönelmek isteyen öğrencilere çağrıda bulunan Sakman, “Yıllardır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yaz Spor Okulları ve devam eden Kış Spor Okulları var. Yılın 12 ayı voleybola katılabilirler. Yapmaları gereken tek şey Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gelip kayıt yaptırarak bize ulaşmaları. Şu ana kadar gelen kimseyi geri çevirmedik. Herkese bu imkânı sunuyoruz. Voleybola katılım çok güzel. Yaz Spor Okulları’nda nereden baksanız 400-500 öğrenciyle çalışıyoruz. Kızların spora ilgisi çok güzel. Bu da bizi mutlu ediyor açıkçası” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HEDEF ŞAMPİYONLUK

 

3 yıldır voleybolla ilgilenen ve Milli Voleybolcu Eda Erdem’i örnek alan Elvin Altınel, “Analig maçları çok güzel geçti. Zorlu rakiplerle oynadık ama kazandık. Hazırlıklarımız güzel gidiyor. Taktik antrenmanlar yapıyoruz. Maçlarda nasıl oynamamız gerektiği üzerine çalışıyoruz ve heyecan yapmamız gerektiğinden bahsediyoruz. Türkiye Finali’nde şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

 

13 yaşında olan ve 5 yıldır voleybolla ilgilenen Derin Gökçen, “Analig Turnuvası’nda zorlu rakiplerle oynadık ama güzel bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Böyle devam edersek bende İzmir’de düzenlenecek olan finallerde de dereceler elde edeceğimizi düşünüyorum. Şu anda genel olarak takımın birliğini oluşturmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz maçlarda birbirimizden biraz ayrıydık, birbirimize alışmaya başladık. İl karmasının sıkıntılı taraflarından birisi de bu, takım olmakta zorlanıyorsunuz. Bence şuan iyi gidiyoruz. İyi bir takım olabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Millet Haber Ajansı)