"Aydın'da adalet eksikliği var"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, "Aydın'da adalet eksikliği var. İstanbul'da doğru işleyen bir adalet Aydın'da neden işlemiyor?” dedi.

 

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk olan CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, Söke Belediye Başkanı seçimini ve Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti kurucularından olan Bülent Arınç’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretini değerlendirdi.

 

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in vefatından sonra belediye meclisindeki başkan seçimini yorumlayan Seyhan, “Bu seçim süreci Cumhur İttifakı için hızlı başladı. CHP yeni yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, Özlem Çerçioğlu ve birkaç milletvekili ile yapılan toplantıya İYİ Partililerin davet edilmemiş olması İYİ Partililer tarafından tepki topladı. Bu tepki geliştirilebilirdi. Cumhur İttifakı bir aday gösterdi ama aday CHP’nin adayıydı. Kendi partisinden kendisine oy verecek kimseyi bulamamış. Aslında bu seçimde kimse yarışmadı. Özlem Çerçioğlu'nun adayı İberya Arıkan ile tavşan adayı Süleyman Yörük’tü. Aday çıkmadı dememek için Arıkan’ın karşısına aday çıkardılar. Burada kaybeden Cumhur ittifakı oldu. CHP'li birini aday göstermek doğru değildi. Kendi partisinden bir aday olmuş olsaydı kazanabilirdi. Yerel seçime giderken çok ciddi bir kavgalar çıkacak. Burada önemli olan CHP Söke’ye son 20 yılda ne kattı? Belediye başkanlarının ismi sürekli değişiyor ama Söke'de değişen bir şey yok. Bu ilçede AK Parti'nin seçimi kazanması geçmiş 21 yıllık iktidarlarına baktığında aslında daha kolay ama işi zorlaştıran kendileri. AK Parti’nin Söke'deki bütün kitleyi birleştirecek bir programları yok. Türkiye'de CHP’nin seçim kazanma için bir programı yok ise Aydın'da da AK Parti'nin seçimi kazanmak için bir programı yok. Geçtiğimiz 14 yıllık süreçte CHP, Aydın'ın Türkiye'deki imajını yerle bir etti. Aydın’da yüzde 65 sağ kökenli olarak kabul edilirdi ama daha sonra CHP’nin kalesi gibi göründü” diye konuştu.

 

“TAVŞAN ADAY MODELİ İLE ÇALIŞMIŞ CHP, BU KAVRAMI ÇOK İYİ BİLİR”

 

Gazeteci Emin Aydın’ın yönelttiği “Tavşan aday ne demektir?” sorusunu cevaplayan Seyhan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bir seçim esnasında insanların odağını bir objeye, nesneye çekerek öbür taraftaki adayın daha hızlı ve rahat hareket etmesini sağlamaktır. Bu tavşan aday modeli ile çalışmış CHP, bu kavramı çok iyi bilir. CHP'nin ön seçimlerinde bu tavşan adayı hep yaşanmıştır. Açıklanan listede bir kişinin kazanmasını istemişler, diğer iki kişiyi dolgu malzemesi olarak kullanmışlar. Siyasette bu adaylara tavşan aday denir.”

 

“ARINÇ’IN ARAZİ İÇİN BİR TALEBİ VARSA BUNU AÇIKLASINLAR”

 

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti kurucularından olan Bülent Arınç’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretini değerlendiren Seyhan, “Bu ziyaretle alakalı bir duyum var. Tam teyit etmiş değilim ama Sayın Bülent Arınç’ın bir yakını Didim ilçesinde bir vakıf arazisini kiralamış. Fakat buranın turizm bölgesinde çalışabilmesi için imar değişikliğine ihtiyacı var. Bu arazinin imar değişikliği nasıl yapılır? Önce Didim belediyesine imar tadilatı başvurusu yaparsın ve başvuru belediye meclisinde kabul edilir. Kabul edilirse büyükşehir meclisine gelir ve burada da o imar tadilatı onaylanır. Süreç bu şekilde ilerler. Zannediyorum ki Arınç'ın bu ziyaretinin sebebi budur. Elimde şu an somut bir belge yok. Sayın Arınç, ilk önce Özlem Hanım'a gidiyor fotoğraf veriyor ve daha sonra valiliğe geçiyor. Aslında ilk önce valiliğe gitmesi gerekirdi. Ama dediğimiz gibi Arınç’ın arazi için bir talebi varsa bunu açıklasınlar” ifadelerini kullandı.

 

“SUÇUN PARTİSİ OLMAZ”

 

Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Terkoğlu'nun yazdığı "Artık Konuşacağım" adlı yazıyı değerlendiren Seyhan," Bu yazıya göre aklanmış gibi görünüyorum biraz da. Yazıda AK Partili belediyelerle ilgili çalışılmış olduğu söyleniyor. Yazıda eksik konular var. Mersin Belediye Başkanı, Burhanettin Kocabaş'tan bahsediyor. Kocabaş, MHP'den aday gösterilmedi İyi Parti'den aday gösterildi. Adaylık başvurusu YSK’ya teslim edilmedi diye adaylıktan düşürüldü. Orada da yargılanmalar devam ediyor. Eğer Barış Bey yazısında samimi ise Erkan Karaaslan'ın Toronto'daki hesabının ne kadarı Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ait, ne kadarı AK Partili belediyelere ait? Onu araştırsın. Ben söyleyeyim raporu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 2016'da toplamda 10 milyon lira üzerinde para alınmış bunlar raporlarda var. Eğer bir suç varsa AK Parti'de ceza alsın, suçun partisi olmaz. Avcılar Belediyesi'nde olan durumun en az 100 katı Aydın'da var. Adamların yakınları hala bu belediyede çalışmaya devam ediyor. Para transfer ettiği insanlar hala belediyede üst düzey görev yapıyor. İstanbul'da adalet yerini buluyor ama Aydın'da bulmuyor. Devlet, idare hata yapabilir. Son olarak Sayın Bakan, Aydınlı Milletvekilleri, İl Başkanları, siyasi parti ayırmaksızın hepsi için söylüyorum. Aydında ki bütün siyaset unsurlarını nasıl Özlem Çerçioğlu kendi içindekilerle ya da etrafındaki insanlar yoluyla kamuoyuna çıkıp bana pusu kuruluyor açıklaması yapıyorsa lütfen Aydın sevgisi taşıyorsanız Aydın'a siyaset yapmaya devam edecekseniz ve Aydın halkına borçlu olduğunuzu düşünüyorsanız, çıkın bildiklerinizi söyleyin" şeklinde konuştu.

 

“GİDİP ADALET BAKANINA SORSUNLAR"

 

Aydın’da ki AK Partili Milletvekillerinin, İl Başkanlarının, Adalet Bakanı’na gidip Aydın’da 8 yıldır devam eden dosyanın başka bir örneği var mı diye sorulmasını isteyen Seyhan, "Aydın'da adalet eksikliği var. İstanbul'da doğru işleyen bir adalet Aydın'da neden işlemiyor? Aydın Büyükşehir Belediyesinden 10 tane bürokrata adam, aynı yıl 1 milyon 800 bin lira para geçirmiş hesaplarına. Rüşvetten soruşturması devam ediyor ve dosya verileli üç sene oldu" dedi. (Millet Haber Ajansı)