Aydın'da camiler çiçek açtı

TAKİP ET

Okulların tatile girmesi ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Aydın'da da

Okulların tatile girmesi ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da Yaz Kur’an Kursları büyük bir heyecanla başladı. Tüm cami ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı. Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Camisi’nde gerçekleştirilen açılış merasiminin açılış konuşmasında Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, “Camilerin sahibi olan çocuklarımız evlerine geldi ve camilerimiz çiçek açtı” diyerek Kur’an kurslarının herkese hayırlı olmasını diledi.

 

Evliya Çelebi Camisi’nde gerçekleşen açılış merasimine Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Aydın İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Evliya Çelebi Camisi İmam Hatibi Sait Özçakır, çocuklar ve aileleri katıldı.

 

“CAMİLERİN EN GÜZEL SÜSÜ CEMAATTİR”

 

Kur’an kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan merasimin açılış konuşmasını Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz yaptı. İlçe Müftüsü Yorulmaz, “Tüm Türkiye genelinde ve Aydın’da yaz kurslarımız başladı. Camilerin sahibi olan çocuklarımız evlerine geldi ve camilerimiz çiçek açtı. 3 ve 15 yaş arası evlatlarımız camilerimizi dolduruyorlar. Burada temel dini bilgileri, değerlerimizi ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar. Camilerin en güzel süsü cemaattir. Cemaatin en güzeli de tıpkı çiçek misali çocuklarımızdır. Çocuklarımızın hepsine hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZI YAZ KUR’AN KURSLARINA BEKLİYORUZ”

 

Yaz kurslarında çocukların cami ile tanışması, Kur'an, namaz, ibadet ve ahlak bilinciyle hemhal olması açısından bir fırsat olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hasan Güneş, “Geçen sene yoğun bir yaz Kur’an kursu dönemi geçirdik. İl genelinde kurslarımıza 27 bin 500 öğrenci katılım sağladı. Bu yıl ki hedefimiz inşallah 30 bin öğrenciyi geçmek. Bu noktada hocalarımız yaz Kur’an kurslarına özverili bir şekilde hazırlandılar. Elde etmiş oldukları birikimleri öğrencilerimize aktarabilmek için gayret içerisinde olacaklar. Bütün çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarına bekliyoruz. Çocuklarımıza camiyi, cemaati, namazı, Allah’ı, peygamberi tanıtmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

 

“CAMİMİZDE BİR BEREKET OLDU”

 

Evliya Çelebi Cami İmam Hatibi Sait Özçakır 2023 Yaz Kur’an Kursları’nın tüm Aydın ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, “Camimizde bir bereket oldu. Bayramın bitmesiyle annelerimiz, babalarımız, yavrularını ellerinden tutarak bizlere emanet ettiler. 6 haftalık bir kurs süreci olacak. Bu kursta Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba bunların yanında tecrit, namaz sureleri ve değerler eğitimi olmak üzere birçok şeyi öğreteceğiz çocuklarımıza. Bu kurslarda amacımız öğrencilerimize sadece Kur’an-ı Kerim’i öğretmek değil, onları mili ve manevi değerler açısından, bedenen, zihnen geliştirmek ve onlara camiyi sevdirmek için elimizden geleni yapmak. Camimizde benle beraber iki tane İmam Hatip ve 6 tane de kadın hocamız görevli. 150’yi aşkın öğrencimiz var. Öğrencilerimizle sabahtan öğleye kadar beraber meşk ediyoruz, dinimizi öğreniyoruz. Nefret ettirmeden, küstürmeden, kin ve nefret dilini kullanmadan, kızmadan, sevgi ve rahmet dilini kullanarak, öğrencilerimize hem kendimizi hem de camiyi sevdirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

 

Önümüzdeki haftadan itibaren Proje İmam Hatip Lisesi’nde yatılı Kur’an kurslarının başlayacağını belirten İlçe Müftüsü Yorulmaz, “Bu kursumuzda öğrencilerimiz sabahtan kurs görecekler. Akşam da yatılı olarak kalmanın da şartlarını yaşamış olacaklar. 20 kız, 40 erkek öğrenci kapasitemiz var. Yatılı kurslarımıza da 10-14 yaş öğrencilerimizi bekliyoruz. Kurslarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Merasim, çocuklara çeşitli ikramların bulunulmasıyla sona erdi. (Millet Haber Ajansı)