Aydın'da evcil hayvan satışı arttı

TAKİP ET

Yaklaşık üç ay önce Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ilde

Yaklaşık üç ay önce Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ilde meydana gelerek yüzlerce insanın ölümüne, binlerce binanın da yıkılmasına yol açan deprem; kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlara olan duygusal ilişkiyi gündeme taşıdı.

 

Yakınlarını depremde yitiren ve bu yüzden psikolojik sorun yaşayan depremzedeler yaşadıkları stres nedeniyle kendilerini yeniden hayata bağlamak için kedi, köpek ve kuş gibi küçük evcil hayvanları satın alarak bir tür terapi uyguluyorlar.

 

Aydın Efeler’de petshop ( kedi, köpek, kuş gibi evcil küçük hayvanlar satan) işleten Hakan Uzer, depremden sonra Aydın’a yerleşen depremzedelerin evcil hayvanlara büyük ilgi gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

 

‘’Depremden sonra Aydın’a gelen depremzedeler yaşadıkları stresten kurtulup yeniden hayata bağlanmak için olsa gerek kedi, köpek, kuş gibi evcil küçük hayvanlara büyük ilgi göstererek onları satın alıyorlar.

 

Hakan Uzer, depremzedelerin evcil hayvanlara gösterdikleri ilgiyle ilgili olarak gözlemlerini şöyle dile getirdi:

 

‘’Depremi yaşayan insanlar, ilgi alanlarını arttırmak ve korkularını bastırmak için kuşlar ve diğer hayvanlarla iletişim kuruyorlar ve psikolojilerini düzeltmek adına bir uğraş alanı oluşturuyorlar. Ondan dolayı talepler arttı zaten. Hayvanların, depremi yaşayan insanlar üzerinde olumlu bir etkisi var”

 

Hakan Uzer, hayvanların sadece depremzedeleri değil diğer insanları da iyi yönde etkilediğini şu sözlerle açıkladı; “Satın alınan hayvanlarda evin birer bireyi. Onlarla motive olan, vakit geçiren insanlar var. Arkadaş olarak gören insanlar var ve hakikaten arkadaş oluyorlar. Aynı zamanda dediğimiz hayvanların; kuş olsun, kedi, köpek olsun bizi koruduğuna da inanıyorum. Mesela biz onlarla ilgilenirken stresimizi atıyoruz böylelikle stres yüzünden kalp krizi geçirmiyoruz. Bu yüzden hayvanların insanlara çok faydası var.” (Millet Haber Ajansı)