Aydın'da Şeb-i Arus Programı Düzenlendi

TAKİP ET

Aydın'da hizmet veren Zoroğlu Alışveriş Merkezi (AVM) tarafından, Mevlana Celaleddin

Aydın’da hizmet veren Zoroğlu Alışveriş Merkezi (AVM) tarafından, Mevlana Celaleddin Rumi’nin 749. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus programı düzenledi. Programda, ünlü Tasavvuf Musiki Sanatçısı Ahmet Özhan sahne aldı.

 

Aydın Atatürk Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Burak Pehlivan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Özkan Karıncalı, Zoroğlu AVM yetkilileri ile çalışanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Selamlama ve açılış konuşmasını Ali Koçer’in yaptığı program, Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından okunan Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ünlü Tasavvuf Musiki Sanatçısı Ahmet Özhan, seslendirdiği eserlerle izleyicileri duygulu anlar yaşattı. Bir saatten fazla sahnede kalan Ahmet Özhan’ın verdiği konser sonrası, semazen gösterilerine geçildi. Semazen gösterilerin tamamlanmasından sonra plaket töreni ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

 

“BU KÜLTÜRÜN BÜTÜN DÜNYAYA YAYILMASINI İSTİYORUZ”

Düzenlenen Şeb-i Arus programını organize eden Zoroğlu Avrupa İnşaat Direktörü Hasan Efel, “Bu program planlanmış bir program değildi. Geçen ay bir toplulukta otururken Konya'da düzenlenen Şeb-i Arusa gidilmek istendiği, fakat gidilemediğini gibi bir eleştiri aldık. Biz de buna istinaden eğer Konya'ya gidilemiyorsa biz Konya'yı buraya getirebiliriz diyerek Ahmet Özhan bey ile irtibat kurduk. Semazen ekibi ile de irtibat kurarak profesyonel bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Bu program Mevlana Celaleddin Rumi'nin 749 vuslat yıl dönümü anısına düzenlenmiştir. Bu program Aydın'da bu kadar profesyonelce ilk defa düzenlenmektedir. Biz Mevlana'yı bilerek büyüdük ve bu kültürün bütün dünyaya yayılmasını istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da tekrar düzenlemeyi düşünebiliriz” ifadelerine yer verdi. (HAZEL BAYIK) (Millet Haber Ajansı)