Aydın'ın ilk ve tek operatörlük kursu: Belgesem

TAKİP ET

Belgesem kurucusu Yüksek Otomotiv Öğretmeni Okan Sezgin, tvDEN ekranlarında

Belgesem kurucusu Yüksek Otomotiv Öğretmeni Okan Sezgin, tvDEN ekranlarında Selime Aydemir’in hazırlayıp sunduğu Uzmanına Sor programına konuk olarak kurucusu olduğu Belgesem kursunu tanıttı. Sezgin,” İş makinesi operatörlük kursu olarak Aydın'da ilk ve tek yetkili kurumuz” dedi.

 

Sezgin kurmuş olduğu operatörlük kursu hakkında şu ifadeleri aktardı: “Belgesel firması deneyimli çalışanları ve konusunda uzman danışmanlarıyla birlikte 2022 yılında mesleki yeterlilik alanında faaliyete geçmiş bir işletmedir.

 

Bugüne dek emlak, galeri, endüstriyel taşımacılık ve birçok alanda sınavlar yaparak başarılı olan adaylarımıza sertifikalarını teslim ettik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5580 özel öğretim kurumları kapsamında iş makinaları operatörlük kursunu Aydın'a dahil ettik. Bu anlamda 10 farklı iş makinesi üzerinde eğitimler verip Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavlar gerçekleştirdikten sonra adaylarımızı operatörlük belgelerini teslim ediyoruz. Ben aslında MYK yani mesleki yeterlilik kurumunun sınav yapıcısıyım. Fabrikalara gidip sınavlar yapıyordum. O dönemde mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için kişilerin operatörlük ön şartı vardı. Yani operatörlük belgesi olan kişiler MYK sınavına katılabiliyorlardı. Akabinde ekip arkadaşlarıma dedim ki biz operatörlük belgesi için bir yere yönlendirelim adaylarımızı ilk önce operatörlük belgesini alsınlar sonra biz sınavımızı yapalım. İş makinesi operatörlük kursunun Aydın'da olmadığını görünce gece gündüz çalışarak üç ayımızı alarak bu kursu açtık”

 

“KONUM OLARAK MERKEZDE OLMAMIZ BİZE AVANTAJ SAĞLIYOR”

 

Açılan operatörlük kursunda 6 öğretmen ve 3 görevli ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sezgin, “Şu anda ilk ay 60 adayımız vardı. Onları belgelendirdik, sınavlarını yaptık. İkinci ayda da 65 kişi vardı bu ay 85 kişi var. Önümüzdeki ayda planladığımız 120 kişi olarak sınavlarımıza ve eğitimlerimize devam

 

edeceğiz. Aydın ilinde ikamet eden vatandaşlar bu eğitimleri almak için civar illere gidiyorlardı. Tabii bu durum gidip gelmedeki zorluklar süreçteki olumsuzluklardan dolayı bazılarının vazgeçmesine sebep oluyordu. Açılışımızdan itibaren Aydın merkezde yer alıyor olmamız gerek ulaşım kolaylığı gerekse eğitimdeki kalitemizle bizi tercih etme sebeplerinin başında gelmiş oluyor” dedi.

 

“ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEK”

 

Sezgin, kurum olarak önceliklerinin kursa gelen bireylerin operatörlük mesleğini fark etmelerini istediklerini vurgulayarak, “Kurum olarak biz gençlerimizin operatör mesleğini fark etmelerini istiyoruz. Bu konuyla bu mesleği tanımalarını için çok önemli hususlarda. Biz açıkçası girişimlerde bulunuyoruz. Geleceğimizi inşa edecek

 

olan gençlerimizin bilinçlenmeleri adına lise ve üniversitelerde bir araya gelerek seminerler veriyoruz. Akabinde iş akışlarını etkilemeyecek şekilde firmalarımızın ziyaret edip orada bilgilendirme yapıp ve bilgilendirme yaptıktan sonra da bu konuyla ilgili detaylı söyleşilerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sezgin, “Sektör o kadar gelişti ki. Açıkçası artık kişiler bireysel olarak kendi bahçelerinde hobi bahçelerinde kullanılsın diye ekstra türler üretiliyor. 5-6 ay gibi bir sene gibi çok küçük sürelerde otoban inşa ediliyor. Bunların hepsi iş makinesinden geçiyor. Bunların hepsi operatörler sayesinde oluyor. Yüksek kazanç sağlayan bir sektör, kişiler bilinçli olup işine sahip çıktığı andan itibaren tanınmış bir operatör olduktan sonra aranır hale geleceklerdir” dedi.

 

“BİZE HER ZAMAN ULAŞABİLME İMKANLARI VAR”

 

Belgesem kurucusu Okan Sezgin, verilen eğitimlerin ardından sınav sürecini şu ifadelerle aktardı: “ Dönem başında açılan eğitim süreci 24 gün sonra biter. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığı gelip ay sonunda sınav yapar. Sınav sabah saat 9.00'da olur. Adaylarımızı bir gün öncesinden ya da iki gün öncesinden zaten biz aralıklarla adaylarımıza mesajlar yoluyla bilgilendirme yaparız. Sosyal medyayı çok iyi kullanan bir kurumuz. Her noktadan insanlar bize ulaşabiliyorlar, 24 saat ulaşabiliyorlar. Saat 9.00'da teorik sınav başlar yani 25 soruluk devletin belirlediği Tabii kapalı zarfı içerisinde gelir o anda açılır ve sınav teorik sınavı başlar. 25 soruluktur akabinde teorik sınav bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığından önce gelen kişiler görevliler hemen sınav sorularını orada okurlar. Sınavdan başarılı olan kişilere söyleyerek hemen yan tarafımızda bulunan sınav alanında performans sınav alanına alırız orada da araç başlarına geçerler. Sırası gelen adayımız aracı kullanır. Başarılı olan adayımız 10 gün içerisinde bizden evraklarını gelip teslim alabilirler” (Millet Haber Ajansı)