Aydınlılar Yeni Asgari Ücreti Değerlendirdi

TAKİP ET

Aydınlı vatandaşlara mikrofon uzatıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından

Aydınlı vatandaşlara mikrofon uzatıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 bin 506 lira olarak açıklanan asgari ücretle ilgili “2023 yılı asgari ücretini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorduk. Kimi vatandaş yapılan zammı yetersiz buldu, kimisi zammın bir faydasının olmayacağını, temel ürünlere de zam geleceğini söyledi, kimisi ise yapılan yeni asgari ücret zammından memnun olduklarını söyledi.

 

Enflasyonun yüzde 80 olduğu yerde yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyen Murat Polat, “Zam bence yetersiz. İnsanların geçim sıkıntısı hala devam ediyor. Benim beklentim 10 binin üzerindeydi” dedi.

 

Alınan paranın giderleri karşılamadığını ifade eden, Alperen Az, “Şuan bulunduğumuz ülkede yeterli bir para değil. Çünkü aldığımız para temel ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. 10 bin olsaydı yeterli olurdu" dedi.

 

Asgari ücretin beklenilenden az olduğunu söyleyen Nurettin Güneri, “Ben asgari ücreti 9 bin 500 - 10 bin civarı bekliyordum. Hatta 10 ve üzeri olur sanıyordum” diye konuştu.

 

"Yeni zammın 13 bine kadar yolu vardı" diyen Abdullah Aslan, “Geçim şartları çok zor. Her şeye günlük zam geliyor. Vatandaş geçimini zor sağlıyor” dedi.

 

Asgari ücret için “Mükemmel” ifadesini kullanan Nurettin Temur, ”Bunun daha iyi nasıl olur? Bir de işvereni düşünmek lazım. Yarın bununla birlikte zam olursa ne olacak. Üç beş kişiyi memnun edeyim derken vatan milleti düşünmek lazım” dedi.

 

Hükümetin açıkladığı rakamların çok iyi olduğunu söyleyen bir vatandaş da, “Ekonomimizde sıkıntımız var o konuda bir problem yok ama ben bu kadar yüksek olacağını beklemiyordum. 7 bin lira olur sanıyordum. 8500 lira olması gerçekten mükemmel. İşverenleri de düşünmek lazım. Onlar itiraz ediyor aslında. 2023 yılında diğer esnaflar bu rakamları görerek fazladan bir zam yapmazlar. Buna şükretmek lazım” diye konuştu.

 

Bir kilo şekerin 33 lira olduğunu ifade eden Mehmet Karakuş, ”10 bin lira olmalıydı. Bir kilo şeker 33 lira olursa bir asgari ücretli nasıl geçinecek. Geçen sene 1 kilo şekeri dört liraya alıyorduk şimdi 33 liraya alıyoruz. Bu halkın halini biliyorlar mı?” dedi.

 

Enflasyonu önlemek için tedbir alınması gerektiğini söyleyen Hasan Gezer, “Ne kadar zam olsa da boş, İlk önce enflasyonu önlemek için tedbir alınmalı. Tedbirlerden sonra bu rakamlar normalde döner” ifadelerini kullandı.

 

Temel ürünlere yine zam gelecek diyen İrfan Pektaş, “Zam geldi ama bir kıymeti yok. Her şeye zam gelecek, Millet yine acı çekecek” dedi.

 

Evi arabası olanlar için asgari ücretin iyi olduğunu söyleyen Hidayet Taşkıran, “Benim oğlumda asgari ücretle çalışıyor ama evi olanlar için iyi para. Ama kirada yaşayanlar için zor. Günümüz şartlarında 8 bin 500 lira iyi para” dedi.

 

Taner Bakır, “Her şeye yine zam gelecek. Daha fazla olmalıydı. 10-12 bin olmalıydı” dedi.

 

Mehmet Demir, “8 bin 500 az. Ben 9 bin liranın üzerine çıkmasını bekliyordum. Ama yapacak bir şey yok” dedi.

 

Hem gençlikte hem de yaşlılıkta paraya ihtiyaç olduğunu söyleyen Bekir Erçeli, “Öncelikle hükümetin vatandaşı oy olarak değil de insan olarak görmesini isterim. İnsanın gençliğinde de yaşlılığında da en lazım olan şey para. Yaşlılıkta her gün hastaneye gidiyorsun. Devamlı para ödüyoruz. Gençlikte okuyorsun para lazım. O açıdan bence çok yetersiz. Asgari ücretin 12 bin liradan aşağı olmaması lazımdı” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) (Millet Haber Ajansı)