Bakan Tekin, "Malatya'da Eğitim Sorunsuz Başlayacak"

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya'da çeşitli temaslarda bulunurken,6 Şubat

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya'da çeşitli temaslarda bulunurken,6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen şehirde eylül ayında bütün okullarda eğitim öğretimi sorunsuz şekilde başlatacaklarını söyledi.

Bakan Tekin, Malatya'da İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda afet bölgesi eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirme toplantısının ardından yaptığı konuşmada, mesailerinin büyük bölümünü deprem bölgesine ayırdıklarını ifade etti.

Adıyaman’ın ardından deprem bölgesi Malatya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezi’nde kent yöneticileri ile bir araya geldi. Burada depremde sonra eğitim sektöründe yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler alan Bakan Tekin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kabinesi olarak tüm bakanlarının mesailerinin büyük bölümünün deprem bölgesinde geçeceğini söyledi.

Yaraları birlikte sarmak adına bölgede tüm bakanlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı gereği sorunların çözülmesi için yoğun mesai harcayacaklarını ifade eden Tekin, bugün de Malatya’da eğitim alanında eksikleri gözden geçirdiklerini ifade etti.

Malatya'da depremden önce 6 bin 177 derslikte hizmet verdiklerini anımsatan Tekin, şöyle konuştu:

"Bu dersliklerimizden 855'i şu an kullanılamayacak durumda ama bu 855 derslikle ilgili bir telafi ortamı oluşturulmadığı anlamına gelmiyor. Eylül ayı başladığında eğitim-öğretim yılı tekrar başladığında Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün okullarımızda eğitim öğretimi sorunsuz bir şekilde başlatacağımızı taahhüt ediyoruz. Burada kimsenin bir endişesi olmasın. Hatta burada bugün planlanan yatırımlar tamamlandığında ilin toplam derslik sayısı yaklaşık yüzde 15 oranında da artmış olacak. Bu da çok önemli bir artı."

Kentte derslikle ilgili ihtiyaçları gidermelerinin gerektiğini, bunun içerisinde atölye, laboratuvar gibi ekipmanlar da bulunduğunu anlatan Tekin, o konuda da çalıştıklarını, eylül ayına kadar belki daha hızlı yapılabilecek formülasyonlarla sorunu çözeceklerini, ihale süreçleri de tamamlandığında Malatya'nın derslikle ilgili bir sorunu kalmayacağını ifade etti.

- "Malatya'da norm fazlası öğretmenimiz var"

Bakan Tekin, öğretmen konusunda da Malatya'nın tüm ihtiyaçlarının karşılanmış durumda olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son atamalarla Malatya'da doluluk oranı yüzde 105'e ulaşmış durumda. Yani norm fazlası öğretmenimiz oluşmuş durumda. Bu da gerekli bütün tedbirlerin alındığını gösteriyor. Öğretmen sayısı problemimiz yok. Öğretmen arkadaşlarımızla ilgili konaklama ve barınma hizmetleri, onunla ilgili de Bakanlık olarak bölgedeki 11 ilin il müdürü arkadaşlarımızdan rica etmiştik, tek tek 'öğretmen arkadaşlarımızın konaklamayla ilgili durumlarını, barınmayla ilgili durumlarını öğrenin' diye. Arkadaşlarımız bizlere rakamlar verdiler, kendi evinde kalan, evi hasarsız olan, konaklayacak yer arayan bütün arkadaşlarımızın bu şekilde dökümü yapıldı. Bakanlık olarak konaklama ihtiyacı olan öğretmen arkadaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderebilecek tedbirler alıyoruz. Hızlı yapılabilecek çelik öğretmen konukevi diyebileceğimiz yapılar, konteynerlerde barınma durumu ortaya çıkarsa valiliğimiz zaten konteynerler organize etmiş. İlave olarak Malatya'ya yeni atanan 690 öğretmen arkadaşımızla da bu şekilde irtibata geçirilerek konaklama ihtiyaçları giderilmiş olacak. İnşallah o genç kardeşlerimizle hiçbir sorun yaşamadan eğitim öğretimlerine başlamış olacaklar." ()