Balıkesir'de İlk Evim ilk İşyeriim Kura Çekimi 26 Nisan'da

TAKİP ET

Balıkesir'de İlk Evim Kurası 26 Nisan'da Çekilecek Bin 520 konuta

Balıkesir’de İlk Evim Kurası 26 Nisan’da Çekilecek

Bin 520 konuta yer verilen Balıkesir’de kura heyecanı yaşanmaya başladı. Hak sahipleri İlk Evim İlk İşyerin Projesi ile konut sahibi olacak. Kuralar 55 il’de ayrı ayrı çekilmiş olacak.Balıkesir içinse tarih 26 Nisan.

“İlk Evim Arsa” kuraları 55 ilde 39 bin 380 hak sahibi için kura çekimleri olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “İlk İş Yerim” projesi üçüncü etap kura çekimleri 7-28 Nisan tarihleri arasında 5 ilde ve “İlk Evim Arsa” kuraları da 10-28 Nisan tarihleri arasında 55 ilde gerçekleşecek.

Böylece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bir yandan afet bölgelerindeki geçici ve kalıcı konut çalışmalarını aralıksız sürdürürken, diğer taraftan da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi “İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” için kuralarına devam ediyor.

Ayrıca “İlk İş Yerim” projesi üçüncü etap kura çekimleri 7 ila 28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu çerçevede 7 Nisan’da 5 ilde ve ilçede toplam bin 621 hak sahibi için kura çekimleri olacak. “İlk Evim Arsa” için de 10-28 Nisan tarihleri arasında içerisinde 6 Şubat depreminden etkilenen bazı afet kentlerinin de bulunduğu toplam 55 ildeki 39 bin 380 hak sahibi için kuralar noter huzurunda kura çekimleri gerçekleşecek. SEMRA AMAN AKYÜREK ()