BALIKESİR'İN KABAKLARI PODYUMDA

TAKİP ET

BALIKESİR'İN KABAKLARI PODYUMDA BALIKESİR'İN KABAKLARI PODYUMDA Hem

BALIKESİR’İN KABAKLARI PODYUMDA

BALIKESİR’İN KABAKLARI PODYUMDA

Hem yaz hemde kış meyve ve sebzeleri olan Kabak Balıkesir’de semt pazarlarını süslüyor.Çeşidi bol olan Kabak Balıkesir’in meşhur K’ları arasınada giriyor.Bal Kabağının yanında sebze olarak tüketimi olan kara ve yeşil kabakta bunlardan biri.Bal Kabağı ise genellikle sofralarda tatlı çeşidi olarak öne çıkıyor.

SEMT PAZARLARININ GÖZDESİ

Balıkesir semt pazarlarında çiğ haliyle soyulmuş ve soyulmamış haliyle kabak satışı ön planda. Özellikle bayram günlerinde yeni yıl zamanlarında adeta podyuma çıkan Bal Kabağı Balıkesir’in yerli lokantalarında da baştacı.

KABAKLAR MEYVE VE SEBZE ÇEŞİTLERİ İLE LEZZET TURU ATIYOR

Bir kış meyvesi olarak bilinen kabak Balıkesir’in en nezih semt pazarlarında boy gösteriyor. Özellikle yeni yılın başlangıcında ve Ramazan ayının bayram sofrasında olan kabak ön planda. Fiyatları ise kesilmemiş halde alınırsa büyüklük küçüklük durumuna göre değişiyor. Kabak fiyatları 60 ile 80 tl arasında değişiyor.

BAL KABAĞI KIŞ MEYVESİ

Bal kabağı, kış meyvesi olarak bilinir. Özellikle Balıkesir’de tezgahlarda sık sık rastlamak mümkündür. Ancak ekim zamanı da hasat dönemini belirler. Ekim işleminden 110-120 gün sonra hasat edilmesi gerekir. Balıkesir’in kabak tatlısı da tercih edilen önemli tatlılar arasındadır. Balıkesir’in yerleşik Lokantalarında kabak tatlısına yer verilir.

YEMEKLİK KABAK YEŞİL KABAK VE KARA KABAK ADIYLA BİLİNİR

Kabak yazlık ve kışlık olarak iki ayrı çeşide sahip. Haberimizde balkabağı ve ayrıca yemeklik yeşil kabak var. Yeşil kabak, tek yıllık olarak yetiştirilen kültür sebzeleri arasında. Yazlık sebzeler arasında yer alan kabak birçok farklı şekilde kullanılıyor. Sütlü kabak ve dere otlu kabak Balıkesir’de öne çıkanlar arasında. Bu nedenle de ekonomik değeri olan sebzelerden biri.

Sütlü Kara Kabak Aşı

Ülkemizde oldukça fazla yetiştirilen kabak son yıllarda örtü altında kış aylarında da yetiştirilebiliyor. Kabak sebzesinin birçok türü bulunuyor. Bu da hasat dönemi ve yetişme koşulları üzerinde oldukça etkili. Kara Kabak genellikle sütlü olarak yemeklerde kullanılır. Dolmalık şekli olan kara kabaklarsa dolma yapımında kullanılan çeşididir. Uzun boylu kara kabaklar hem kızartma hemde sütlü olarak yapılır. Ancak kızartmalarda genellikle yeşil kabak tercih edilir. SEMRA AMAN AKYÜREK ()