BAŞKAN BATUR'DAN ÇAĞRI

TAKİP ET

Konak Belediye Meclisi'nde 2022 Yılı Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul

Konak Belediye Meclisi’nde 2022 Yılı Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Batur, “Bu faaliyetlerin yapılmasında büyük emeği olan çalışma arkadaşlarıma ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi olarak, geçmişte olduğu gibi, kentimizi cazibe merkezi yapacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Kentsel dönüşüm projelerimiz hayata geçtiğinde Konak’ın, özellikle de konut açısından, yeniden tercih edilen bir ilçe olacağına bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Nisan ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi’nde, 2022 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama için meclis başkanlığı koltuğundan inen Başkan Batur, raporla ilgili görüşleri dinledikten sonra kürsüye gelerek, 2022 yılı faaliyet raporuna yönelik konuşma yaptı. Eleştirilere de tek tek cevap veren Başkan Batur konuşmasına, “Dördüncü yılı bitirip beşinci yıla başladığımız hizmet dönemimizde şimdiye kadarki ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla aldığımız kararlardaki birliktelikten dolayı bütün meclis üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm emekçi kardeşlerime, Konak’ı en iyi şekilde temsil ettikleri için, hizmet ürettikleri için çok teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.

 

Kentsel dönüşüm projeleri en önem verdiğimiz çalışma

 

Kentsel dönüşüm projelerine de dikkat çeken Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerine verdikleri önemi bir kez daha vurguladı. Pandemi, depremler, ekonomik kriz gibi yaşanan tüm sıkıntılara rağmen hizmet üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Batur, hem Konak’ta hem de kentin dışında ihtiyaç olan her noktada vatandaşın yanında olduklarını söyledi ve “Kentsel dönüşüm, en fazla önem verdiğimiz, üzerinde hassasiyetle durduğumuz, meclisten oybirliğiyle çıkardığımız bir konu. Biz de bir an evvel başlayalım istiyoruz. Hele ki depremlerin ardından vatandaşların da talebi arttı. Gültepe planlarının kazaya uğradığını hepiniz biliyorsunuz. Tam iki senemiz kayboldu. Gültepe ve Beştepeler planları bizim en çok önem verdiğimiz çalışmaların başında geliyor. Bir tanesi 300, diğeri 200 hektarlık bir alan. Yaptığımız planlara da çok güveniyoruz. Sizlerin desteğiyle, oybirliğiyle geçti. Bu planlardan sonra bu kentin o bölgeleri değişecek. Hem görsel olarak, hem oradaki yaşam biçimi olarak. Son işlemler biter bitmez vatandaşımızla sözleşmelere başlayacağız” dedi. ()