Başkan Elbir, milletvekili aday adaylığını açıkladı

TAKİP ET

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, partisinden milletvekili

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, partisinden milletvekili aday adayı olduğunu belirtip, İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Efeler İlçe Başkanlığı binasında eşi Ülkü Elbir ve kızları Duygu Elbir ile birlikte açıklama yapan Başkan Hüsnü Elbir, milletvekili aday adaylığını ilan etti. Toplantıya Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın ve çok sayıda partili katıldı.

 

“ACILARIMIZI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Açıklamasını yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk olduklarını belirterek başlayan Hüsnü Elbir, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin yaklaşık beşte birini etkileyen bir depremle karşı karşıya kaldık. Basın toplantımızı bu nedenle bir tarafımız buruk olarak yapıyoruz ama seçimde kanun gereği, anayasa gereği kaçınılmaz. Acılarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Yaraları da sarmak için hükümetimiz elinden gelen çabayı sarf ediyor. Bu da bütün dünya basını tarafından görülüyor” dedi.

 

“EVET ŞİMDİ ARTIK SEÇİM VAR”

 

26 Şubat 2020 tarihinde AK Parti Efeler İlçe Başkanlığını yapmak üzere temayül yoklamasında görevin kendisine verildiğini kaydeden Elbir, “O tarihte dünyayı saran kovid hastalığı ile biz de görevimize başladık. Kongremizi de Eylül 2020 tarihinde yaptık. Görevimiz esnasında biz fırsat buldukça o günleri hatırlarsanız teşkilatımızla beraber olduk, birlikte çalışmalar yaptık. Hakikaten iki kere, üç kere, dört kere gittiğimiz mahalleler oldu. Ben bu işten çok zevk aldım. Ekibimle beraber hem ana kademem, hem gençlik kollarım, hem kadın kollarım, hem Mahalle teşkilatlarımızla beraber biz bir aile olduk. Bu ailenin de karşılığını ziyaretlerle, dokunmakla, iletişim kurmakla, taraflı, tarafsız herkese dinleyerek elde ettik. Burada en büyük destekçim eşim, kızım, buradaki personeldir. Bu bir davadır ama bu aynı zamanda bir sevdadır, bu ülkeye olan sevgidir ve en başında da Recep Tayyip Erdoğan’ olan sevgimiz, aşkımızdır. Onun için yılmadan çalıştık, esnaflarımıza ziyaret yaparken bize hep şunu sordular, ‘Hayırdır başkanım, seçim mi var’ diye soruyorlardı. Esnaf ziyareti yaparak belki de alışılmamış bir çalışma yapmıştık. Evet şimdi artık seçim var. Seçim 14 Mayıs 2023 tarihindedir” ifadelerini kullandı.

 

‘GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR’

 

Genel merkeze ilettiği istifa dilekçesinin kabul edildiği bilgicinin kendisine ulaştığını belirten Elbir, son olarak şunları kaydetti;

 

“Dün akşam saatlerinde Genel Merkezimizden İl Koordinatörümüz ve sayın Vekilimiz Mahmut Atilla şahsımı aradı, ‘Sayın Başkanım yapılan istişareler sonucu milletvekili aday adaylığınız için istifanız uygun görmüştür’ dedi. Biz de bu görevi yerine getirmek için bugün itibari ile AK Parti İlçe Başkanlığı görevimi bırakıyorum. Rabbim çıktığımız bu yolda muvaffak eyler inşallah, hakkımızda da hayırlıysa. Dava inancı bitmez, listede oluruz, olmayız ama biz hizmet etmek için çıktık. Her zaman AK Parti’nin neferi olmaya hazırım. Ben bir söz söylemiştim, sözümün arkasındayım, ‘görev istenmez, verilir’. Şuan bana başka bir görev tevdi edildi. Bu görevi tevdi eden herkese teşekkür ederim. Görevim süresi boyunca kalbini kırdığım, kötü söz söylediğim, üzdüğüm kim varsa hepsinden özür diliyorum. Benim hakkım sizlere helal olsun, sizler de bana hakkınızı helal ediniz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.” (Millet Haber Ajansı)