Başkan Yüksel belediyenin ağaç sökmesine tepki gösterdi

TAKİP ET

Sol Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Çine Belediyesi'nin

Sol Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Çine Belediyesi’nin Yolboyu Mahallesi’nde yeni sanayi sitesi çalışmalarında 40 yıllık zeytin ağaçlarının sökülmesine tepki gösterdi.

 

Sol Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Çine Belediye’sinin Yolboyu Mahallesi’nde ve yıkılan eski evlerin bahçesindeki ağaçların sökülmesine tepki göstererek, “Atatürk bir ağaç için köşkü yerinden kaldırmış. Bu ağaçlar tekrar dikilse bile tutma olasılığı çok düşük. Yolboyu’ndaki ağaçlar en az 40 yıllık. Belki orası zeytinlik değil ama yine de yerinden sökülmemesi gerekirdi, başka alternatifi olabilirdi” dedi.

 

Yıkım kararı olan ve tehlike saçan alanları düzenleyen Belediyenin özel mülkiyetteki ağaçları sökmesini anlamlı bulmadığını ifade eden Yüksel, “Geçtiğimiz günlerde yıkık bir alanı düzenleyen belediye oradaki ağaçları söktü ve mirasçı ile yıkım ekibi arasında gergin anlar yaşandı. İnsanların özel mülkiyetlerdeki ağaçların sökülmesi doğru olduğunu düşünmüyorum. Mirasçı gelip o alana 40 ağaç dikse belediye gelip onu da mı sökecek çok merak ediyorum” diye konuştu. Belediye’nin ağaçlandırma çalışması için var olan ağaçları sökmesini istemeyen Yüksel, “Eğer etrafı yeşillendirmek istiyorsa yeni fidanlar alıp diksin. Bu sökülen ağaçların kaçı tutacak, onların dikimi o kadar kolay değil” ifadelerini kullandı.

 

DİNÇER SÖKÜLEN AĞAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLMADA BULUNDU

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, konuyla ilgili daha önce şunları söylemişti:

 

“Yolboyu’ndaki ağaçlar dikme zeytin ağaçları, zeytinlik değil ve vasfı tarla olan bir yer. Oradan alıp peyzaj çalışmalarında kullandığımız ağaçlar var. Hiçbir ağacı söküp atmadık, sadece yer değiştirdik. Evciler Mezarlığı karşısında da bir alana 100, 150 ağaç diktik. Bu ağaçlar belediyenin yıktığı evlerin bahçelerinden veya köy boşluklarındaki zeytin ağaçları ile temin ettik. Zeytin ağaçları belirli mevsimlerde taşınabilmesi mümkün olduğundan dolayı taşıdık. Zeytinlik olan hiçbir yerden ağaç sökülmedi, sadece boşta kalan yerlerden söküldü. Bu ağaçları derli toplu bir yere diktik o ağaçları orada görebilirsin. Biz dışardan da ağaç almaya devam ediyoruz ama elimizde bu tür seyrek ya da bakımı yapılamayacak uzaklıktaki zeytin ağaçları varken, başka yerden ağaç almak doğru gelmedi. Bunlar belediyenin dolayısıyla halkın parasıyla alınıyor.” (Millet Haber Ajansı)