"Bil Bakalım Aydın Bilgi Yarşıması" şampiyonları belli oldu

TAKİP ET

Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 'Bil Bakalım

Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “Bil Bakalım Aydın Bilgi Yarışması” şampiyonları belli oldu.

 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, farklı ilçelerden finale kalan 10 ortaokul ve 10 liseli öğrencilerin yarıştığı “Bil Bakalım Aydın Bilgi Yarışması” finali, Aydın Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

 

Finalin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Atay gerçekleştirdi. Öğleden önce gerçekleştirilen final yarışmasında 10 farklı ortaokuldan 40 öğrenci yarıştı. Yarışmanın sonunda Ortaokul kategorisinin il 1’incisi Didim ilçesinden Valiler Ortaokulu, 2’ncisi Nazilli ilçesinden Fatih Ortaokulu ve 3’üncüsü de Kuşadası ilçesinden Özel Ü. Naci Akdoğan Ortaokulu oldu.

 

Öğleden sonra gerçekleştirilen Lise kategorisi final yarışmasında ise 10 farklı liseden 40 öğrenci yarıştı. İl 1’incisi İncirliova ilçesinden Özel İncirliova Bahçeşehir Anadolu Lisesi, 2’ncisi Kuşadası ilçesinden Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi olurken 3’üncü de Efeler ilçesinden Aydın Sosyal Bilimler Lisesi olmuştur.

 

Yarışma sonunda birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL ve üçüncülere ise 2.000 TL para ödülü verilirken; yarışmaya katılım sağlayan tüm danışman öğretmenlere ve öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi. (Millet Haber Ajansı)