"Bu seçimin kaderini mahkum yakınlarının oyları belirleyecek"

TAKİP ET

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tvDEN'de Gazeteci

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tvDEN'de Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programında seçim öncesi mahkum yakınlarının genel af beklediklerini aktardı. Çavuşoğlu, "Bu seçimin kaderini mahkum yakınlarının oyları belirleyecek" dedi.

 

Başkan Çavuşoğlu, büyük bir umutla bekledikleri genel af ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bugün Türkiye'nin 81 il ve ilçelerinde özellikle iktidar partisi AK Parti'yi il ve ilçe binalarını geziyoruz. İl başkanlarına ve ilçe başkanlarına bizim hazırlamış olduğumuz 16 sayfalık neden af istiyoruz ya da affın sebepleri ile ilgili bir raporumuzu sunuyoruz. Bunları yapmaktaki sebebimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın toplumdan gelen talepleri yerine getirelim tarzındaki bir konuşmasından sebep bu her seçimde oluyor. Biz buna benzer bir çalışmayı 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri yapıldığı zaman da yapmıştık. Bir farkındalık ortaya koymak istiyoruz.”

 

“AF YOKSA OY YOK”

 

Başkan Çavuşoğlu, yapılacak seçimlerde mahkum yakınlarının belirleyici faktör olduğunun vurgusunu yaparak, bu söylemleri hatırlatma amaçlı yaptıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, “Af yoksa oy da yok. Bu bir tehdit değil, aslında bu bir slogan. Seçimin kaderini mahkum ailelerinin oyları belirleyecek. Çünkü cezaevlerindeki tutuklular ve hüküm özlüler de oy kullanabiliyor” dedi.

 

Çavuşoğlu, genel af ile alakalı düşüncelerini şu ifadelerle sürdürdü: “Mahkumlara verilen cezalar cezalar ıslah edici değil ve cezaevi şartları ıslaha yönelik değil. Tamamen cezalandırıcı. Ben bunların da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü cezaevindeki bir mahkuma kötü davranırsanız, o idari olarak ya da şartları kötüyse, bu insan cezaevinden çıktıktan sonra topluma nasıl kazandırılacak?”

 

“MEVCUT İKTİDAR VE MUHALEFET BİR ARAYA GELMELİ”

 

Konuşmalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek devam ettiren Çavuşoğlu, meclisteki, 7. yargı paketini değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Şu an mecliste 7. yargı paketi var. O pakette afla ilgili bir durum yok. Ama ceza indirimi var. Sanırım infaz düzenlemesi var. Kadın mahkumların 10 yıl altında cezası yani sınır on yıl olarak. Onların on yıl altındaki cezaları affedilmiyor, infaz ertelemesi veriliyor. Uyuşturucu içenlerin denetim süreleri 2 seneye çıkarılıyor. Eğer hakim karşısına çıkmadan verildiyse buna bir itiraz yolu açılacak, Anayasa Mahkemesi bunu bozmuştu. 777 yargı paketi gelse mevcut iktidar bunu şu an çözemez. Mevcut iktidar ve muhalefetin bir araya gelerek bunu çözmeleri gerekir. Genel af kararını birlikte almaları gerekiyor.” (Millet Haber Ajansı)