CHP'li milletvekili Netanyahu'yu savundu!

TAKİP ET

CHP Milletvekili Turan Aydoğan TV 100 ekranlarında yayınlanan tartışma programında Netanyahu'yu aklamaya çalıştı. 

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ile CHP 27. Dönem Milletvekili Turan Aydoğan arasında, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın  X hesabından yaptığı  skandal paylaşım sonrası tartışma yaşandı.
Sinan Burhan, Millet olarak bu çirkin paylaşıma tepki gösterilmesi tavır koyması gerektiğini ifade ederek, bir ve beraber olmalıyız dedi. 


Aydoğan ise Burhan’ın konuşmaları üzerine, “Halkı galeyana getirmeyin. Bizde bu mesajlara tepki gösteriyoruz. Bu bir tezgahtır dedi. Aydoğan programda yaptığı konuşmada bizim bu mesajı halkın gündemine getirip hamaset yapmamız doğru değil. Bunun muhatabı Dışişleri bakanıdır. Biz her gün Netanyahu’ya hakaret ediyoruz. İsrail ayağa mı kalkması gerekiyor, Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımızdır. Dedi. 


Sinan Burhan, İsrail Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanımıza, ülkemize hakaret etmiş. “Biz de Netanyahu’ya hakaret ediyoruz” ne demektir. Netanyahu'yu aklamayın, eşit tutmayın. Lütfen sözlerinizi düzeltin dedi. 


Aydoğan’ın “Biz de Netanyahu’ya hakaret ediyoruz” sözleri üzerine Burhan, “siz nasıl olurda bunu Cumhurbaşkanımızla eş tutarsınız diyerek tepkisini dile getirdi.
Tartışma programında CHP’li Turan Aydoğan’ın katil, soykırımcı İsrail’ yönetiminin başındaki isim olan Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tepkiler konusunda eş tutması sert tartışmalara neden oldu.