"Çıldır Havalimanını hizmete açacağız"

TAKİP ET

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, tvDEN'de Emin Aydın'ın

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, tvDEN’de Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk oldu. İYİ Parti olarak iktidara geldiklerinde Aydın’da hizmet sürecinin başlayacağını vurgulayan Karakaş, “Aydın'da yapılacak çok şey var, ilk etapta yapılması gerekenlerden bir tanesi; Aydın Çıldır Havalimanı. Hem yolcu hizmetine hem de kargo uçaklarının mutlak surette hizmetine açmak lazım” dedi.

 

Aydın’da seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, halkın yoğun ilgisi ve teveccühün inanılmaz olduğunu söyleyerek Aydınlı hemşerileri ile birbirlerini çok sevdiklerini vurguladı. Seçimi kazandıktan sonra Aydın’da yapacakları çalışmaları aktaran Karakaş, “Biz seçildikten sonra Aydın'da hizmet süreci başlayacak. Aydın'da yapılacak çok şey var. Hem yeraltı kaynakları hem yerüstü kaynakları, kültürel zenginlikleri, tarımı turizmi her şeyi var. Sadece bunları doğru değerlendirmek, insanların hizmetine sunulmasını gerçekleştirmek gerekiyor. Bunu da biz en iyi şekilde yapacağız. İlk etapta yapılması gerekenlerden bir tanesi; Aydın Çıldır Havalimanı. Hem yolcu hizmetine hem de kargo uçaklarının mutlak surette hizmetine açmak lazım. Çünkü bizim yöresel ürünlerimizin taşınmasında hem de nakliyesinde çok ciddi faydası olacaktır. Bunun dışında jeotermal çok önemli. Jeotermal maalesef sadece elektrik üretiminde kullanılıyor. Bunun Aydın'a hiçbir katma değeri yok. Bizim düşüncemiz, gerekli yasal düzenlemeleri yapıp jeotermalin seralarda kullanımını sağlamak. Diğer taraftan da ısıtmada kullanmamız lazım. Yakın gelecekte Aydın'da su sıkıntıları yaşayacağız. Bu durumda ivedilikle yapılması gereken şudur; sulama kanallarının kapalı devre sistemine alınarak vahşi sulamanın önüne geçmek gerekiyor. Bunların önlemini alarak su kaybını ciddi oranda düşürebiliriz. Aydın, genç nüfusumuzun olduğu bir yer. Burada ikinci bir devlet üniversitesi kurmamız lazım. Tarım ve hayvancılık buradaki en büyük sıkıntımız. Kendi tarımımızın markalaşması, pazarlanması noktasında çok eksiğiz. Bu konuda yapılan çalışmalar var ama siyasi destek olmayınca yeterli kalmamışlar. Eğer biz seçilirsek iktidar olduğumuzda Aydın'ın milletvekilleri ile hangi partiden olursa olsun fark etmez bir araya gelip Aydın menfaatleri noktasında birlikte çalışabilmemiz gerekiyor. Siyaset düşmanlık değildir” ifadelerini kullandı.

 

“BU SEÇİMİN SÜRPRİZİNİ AYDIN'DA İYİ PARTİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

 

Türkiye'deki ve Aydın'daki genel seçim durumunu değerlendiren Karakaş, “1999 seçimleri siyasetin yeniden şekillendiği bir seçim dönemiydi, bu seçimde öyle. Bu seçimin sürprizini hem Türkiye'de hem Aydın'da İYİ Parti gerçekleştirecek. Bunun sebebi İYİ Parti kuruluşuna, vizyonuna baktığınızda ülkenin tamamını kucaklayan bölücü olmayan bir siyasi parti. Diğer tarafta baktığımızda 21 yıldır bir ülkeyi yöneten bir iktidar var. Sayın cumhurbaşkanının dili son derece sert, son derece kutuplaştırıcı bir dile sahip. İnsanlar artık bu sertlikten yorulmuşlar, insanlar daha barışçıl bir dil ve ülkede huzur istiyor. Siyasetçiler milletin menfaatleri konusunda bir araya gelebilmeli” dedi.

 

“BİZ HALK İÇİN SİYASET YAPIP HALKA HİZMET ETMEYE ŞİAR EDİNMİŞ BİR SİYASİ HAREKETİZ”

 

Karakaş, Türkiye'de 21 yıldır yönetim şekline bakıldığında tüm problemlerin sebebi olan bir iktidarın, çözüm odağı olma şansının olmadığını belirtti. Ülkenin hem ekonomik hem siyasi anlamda hem iç politikasında hem dış politikasında bugüne kadar yapılan tüm hazırlıklarla iktidara hazır olduklarını vurgulayan Karakaş, “Gördüğümüz eksikliklerin hepsinin çözümünü planladık. Bizim farkımız şu; biz dürüstçe, şeffafça ve halkı düşünerek halk için siyaset yapıp halka hizmet etmeye şiar edinmiş bir siyasi hareketiz. Millete hizmet etmek lazım, tüm yönetim liyakat esaslı olması lazım. Biz ülkeyi liyakatle yönetmek istiyoruz o kadrolara da zaten sahibiz” diye konuştu.

 

Karakaş, AK Parti seçmenlerin çok fazla oy alacaklarını, AK Parti'de hiç kimsenin beklemediği bir düşüş gerçekleşeceğini ve tüm merkezin odağının İYİ Parti olduğunu belirtti.

 

“KÖYDEKİ GENÇLERİN, BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DEVLETİN ÖDEMESİ LAZIM”

 

Aydın’da özellikle tarım sektöründeki kooperatifçiliği yaygınlaştırmanın gerektiğini ama en önemli sıkıntının köylerdeki gençlerin artık tarıma, çiftçiliğe önem vermediğini aktaran Karakaş, “Gençler artık köyde kalmıyor, önem vermiyor gençleri köyde tutmamız lazım. Gençlerin tarım ve hayvancılıkla daha çok meşgul olması lazım. Devlet olarak gençlerimizi desteklememiz gerekiyor. 35 yaşın altında gerçek anlamda tarımla, çiftçilikle, hayvancılıkla ilgilenen köydeki gençlerimizin, BAĞ-KUR primlerini teşvik amaçlı devletin ödemesi lazım. Eğer biz bunu yaparsak o genç, asgari ücretle şehirde çalışmak yerine köyünde kalıp, kendi işinin patronu olur üretime katkı sağlar” dedi.

 

“NAZİLLİ'DE KESİNLİKLE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın İYİ Parti'den, AK Parti'ye geçmesini ve Nazilli halkının İYİ Parti'ye yaklaşımı değerlendiren Karakaş, “Belediye başkanına karşı vatandaşta inanılmaz bir kızgınlık, inanılmaz bir tepki var. İnanın ben bu kadarını beklemiyordum. Hatta bu tepki o kadar büyümüş ki gittiğimizde bize bile kızıyorlar. ‘Biz seçtik ama gitti, bu nasıl iştir’ diyorlar. Ama Nazilli'de yerel seçimlerde İYİ Parti'nin tekrar alacağını düşünüyorum. Orada çok iyi bir potansiyel var, insanlar Nazilli’de seçilip AK Parti'ye giden belediye başkanına bir ders vermek istiyorlar. Nazilli'de kesinlikle birinci parti olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“KPSS'DE MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”

 

Karakaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Aydın mitinginden çok memnun ayrıldığını dile getirerek 2019'da yapılan bir mitingden çok daha kalabalık ve coşkulu olduğunu Türkiye'de yaptıkları en iyi mitinglerden bir tanesi olacağını aktardı. Millet ittifakının mevcut kazanımlara dair tavrının nasıl olacağını ve kazanımlara neler ekleyeceklerinden bahseden Karakaş, şunları kaydetti: “Kazanımların tabi ki devam etmesi lazım. 21 yıllık iktidar her şeyi yanlış yaptı diye bir şey olamaz ki yaptığı güzel şeyler de var. Biz yapılan güzel şeyleri de takdir ettik, yanlışları da eleştirdik. Bizim savunma sanayiye çok daha fazla önem vermemiz lazım. Özel sektörü destekleyerek katkı sağlamalarını teşvik etmemiz lazım. Özellikle özel müteşebbisin önünü açmak gerekiyor. Biz diyoruz ki ‘KPSS'de mülakatı kaldıracağız’ bu beraberinde torpili de ortadan kaldırıyor. Sınavı kazanan her gencim devlet memuru olsun.”

 

“TÜRKİYE'Yİ GÜVENLE VE HUZURLA YAŞANABİLECEK BİR ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Millet ittifakının terörle mücadele konusunda bugüne kadar yapılanlardan çok daha fazlasını yapacağını söyleyen Karakaş, “Terörle mücadelede son derece kararlı, sert bir şekilde her türlü mücadeleyi yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. PKK ile, her türlü vatan haini ile Hizbullah’la da en sert şekilde mücadele edeceğiz. Biz Türkiye'yi güvenle ve huzurla yaşanabilecek bir ülke haline getireceğiz. Ülkemize göz diken düşmanlar kim olursa olsun, her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu seçim çok önemli. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili noktasında diğer seçimlerden çok farklı bir seçim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyerek onu Cumhurbaşkanı yapıp mutlak surette bu ucube diktatörlük sistemini değiştirmemiz lazım. Milletvekilliği seçiminde de bana ve İYİ Parti'ye oy vererek genel başkanımız Meral Akşener'i Başbakan yapmamız lazım” dedi. (Millet Haber Ajansı)