Çine'nin sağlığı tehdit mi ediliyor?

TAKİP ET

Çine'de doğalgaz alt yapı çalışmasında kullanılan maddenin maden

Çine’de doğalgaz alt yapı çalışmasında kullanılan maddenin maden tozu olduğunu söyleyen vatandaşlar, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan çocuk parkının yanına da bu maden kumunun konulduğunu belirtti.

 

Çine'de maden firmalarında çalıştıkları için çok sayıda işçinin akciğer rahatsızlığı başta olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanmasına şahitlik eden ilçe halkı, maden tozunun şehir içinde dolgu malzemesi olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

 

“BİZLER BUNU MASKESİZ SOLUMAKTAYIZ”

 

Çine Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Kesgin, doğalgaz alt yapı çalışmalarında maden kumu kullanıldığını söyleyerek, bu maddenin insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Mahallesinin bu kum nedeniyle bembeyaz toza bulandığının altını çizen Kesgin, “Hangi firma doğalgaz alt yapısını yapıyorsa bu uygulamasını gözden geçirmeli. Çine mahallerinde yapılan doğalgaz alt yapı çalışmaları esnasında hiçbir yerde dolgu malzemesi olarak print yağı ve kostikle ayrıştırılmış maden atığı kullanıldığına tanık olmadım. Son zamanlarda yapılan doğalgaz alt yapı çalışmalarında dolgu malzemesi olarak bu maden atığı kullanılmaktadır ve bizler bunu maskesiz solumaktayız. Bu malzeme üretilirken maden firmalarının çalışanlarının maske takma zorunda olduklarını biliyorum” dedi.

 

Kullanılan bu malzemeyi geçtiğimiz günlerde çocuk parkının yanına koyduklarını belirten Kesgin, “Şimdi o kumun üstünü örtüler fakat o kum yine orada duruyor. Bu malzemeyi zirai üretim yapılan tarlalara bile dökmenin yasak olduğunu da araştırıp öğrendim. Ama gelgelelim şu an bu malzeme mahalle aralarından tutunda çocukların oyun alanı olan parkların etrafında yollara saçılmış durumda” diye konuştu.

 

“KİM YETKİLİYSE BU SORUN ÇÖZÜLMELİ”

 

Çine’de yetkililere seslenen Kesgin, bu durumdan sadece kendisi değil diğer vatandaşlarında rahatsız olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kim bundan sorumluysa bu uygulamasını gözden geçirmeli. Toplumu böyle bir durumla karşı karşıya bırakan hiçbir kişinin de art niyetli olmadığına eminim. Ama böyle bir durumla karşılaşıldığı içinde sorumlulardan bu olayı çözmelerini istiyorum. Çine sokaklarının birer maden sahası olmasını istemiyorum. Bana göre tedbir bir olay oluşmadan alınır.” (Millet Haber Ajansı)