Dünyaca ünlü turizm merkezinde su çilesi bitmiyor…

TAKİP ET

MUSKİ bu kez de suyu olmayan camiye fatura gönderildi! Muğla'nın dünyaca

MUSKİ bu kez de suyu olmayan camiye fatura gönderildi!

Muğla’nın dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum’da, MUSKİ tarafından 2 aydır suyu olmayan mahallenin camisine fatura gönderildi. MUSKİ yetkililerine ateş püsküren mahalleli, faturayı ödemek için aralarında para topladı.

2 AYDIR SU YOK

Bodrum’un Yalıçiftlik Gölçukuru Mahallesinde su faturası isyanı var. Bozuk olan su deposunun MUSKİ tarafından bir türlü tamir edilememesi nedeniyle mahallenin şebekesinden 2 aydır su akmıyor.

VATANDAŞLAR 250 LİRA VERİP TANKERLE SU ALIYOR

İki aydır suyu bulunmayan mahallenin sakinleri ise MUSKİ’ye adeta ateş püskürüyor. Vatandaşlar, tankerle 250 lira verip evlerine su getirtiyor. Bir ev ayda 3 bin lirayı aşan rakamlarda su parası ödeniyor.

SUYU OLMAYAN CAMİYE DE FATURA GÖNDERDİLER

Susuz olan mahallenin camisinin de suları akmıyor. Cemaat su olmadığı için cami şadırvanında abdest alamıyor.

Mahalle sakinlerinin ibadetlerini güçlükle sürdürmeleri yetmezmiş gibi MUSKİ yetkililerince bir de camiye de 3 haftalık 764 lira su faturası yollandı.

“ALLAH’TAN KORKUN”

Vatandaşlar, evlerinde su olmamasının yanında suyu bulunmayan camiye gönderilen faturaya isyan etti.

Camide abdest alamadıklarını anlatan cemaat, “Bu sıcak havada, üstelik taşıma suyuyla evlerimizde abdest alarak, camiye gelip ibadetimizi yapıyoruz. Bazı vatandaşlarımız yaşlı. Sürekli evlerine gidip gelemiyor. Ama camide de su yok. Buna rağmen ibadetlerini yapmaya çalışıyorlar. Ancak MUSKİ dalga geçer gibi bir de suyu olmayan camiye 3 haftalık 764 lira fatura gönderdi. Allah’ta korkun” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“GELEN TURİSTLERE ‘SUYUMUZ YOK’ DEMEYE UTANIYORUZ”

İki aydır çözülemeyen su sorununa tepki gösteren vatandaşlar, MUSKİ yetkililerine adeta ateş püskürdü.

Öfkeli mahalle sakinleri, Türkiye’nin mega turizm kentinde MUSKİ’nin kendilerini tankerlere mahkum ettiğini belirterek, “Buraya gelen turistlere ‘suyumuz yok’ demeye utanıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizi susuzluktan kurtarın.” ifadelerini kullandı.

BİR GÜN ÖNCE MUHTAR TANKERLE SU DAĞITMIŞTI

Sık sık su kesintilerinin yaşandığı ilçede dün de Çırkan Mahallesinde muhtar Coşkun Ünlü, olası bir yangın için tankerde bulundurulan suyu vatandaşlara dağıtmış, tankerin önünde damacana ve kovalarla kuyruk oluşturan mahalle halkı, yaşanan su kesintisine tepki göstermişti.

Serdar Cemal Süzeroğlu 

Millet Haber Ajansı