Efeler Ata Mahallesi, Birinci Sanayi Sitesi'nden şikayetçi

TAKİP ET

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde cadde ve bulvarların asfalt yapılmaması

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde cadde ve bulvarların asfalt yapılmaması ve 1. Sanayi sitesinin mahallenin içerisinde kalması mahalle sakinlerinin tepki vermesine neden oldu. Yetkililerden talep etmelerine rağmen henüz çözüm bulunmadığını belirten Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, “Cadde ve bulvarlarımızın da asfaltlanmasını istiyoruz. Sanayi Sitesi’nin mahallemize büyük bir zararı var, ulaşımı ve yapılaşmayı engelliyor” dedi.

 

Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında asfalt çalışması yapılmamasından dolayı mahalle sakinlerinden şikayet aldığını aktaran Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, “2014'ten beri Ata Mahallesi muhtarıyım. Yollarımızın yapılması için hep belediyelerle iletişim halindeyiz ama caddelerimize henüz asfalt yapılmadı. Efeler Belediyesi güzel bir çalışma yaptı. Sokaklarımızın tamamının döşemesini değiştirdi. Aşağı yukarı 150 bin metrekare civarında yolumuz değişime uğradı. Ama burada büyükşehirden de birkaç talebimiz olacak. Cadde ve bulvarlarımızın da asfaltlanmasını istiyoruz. Büyükşehirden talebimiz budur. Mahalle sakinlerinden bu şekilde geri dönüşler alıyoruz. Cadde ve bulvarların asfalt olmasını istiyorlar. Bununla ilgili işlemlerimizi başlattık. Büyükşehir belediyesi bu konudan haberdar. Fen İşleri Daire Başkanı'yla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuyla alakalı yeni görüşmemiz oldu, Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacaklarını söylediler. Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Bey'le bayram dönüşünde tekrar toplantımız var. Bayram bitince başlayacağız dediler, yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“SANAYİ KALKIYOR DENİLDİ AMA YAPILMADI”

 

Mahallesi’nde uzun yıllardır sanayi sitesi sorununun devam ettiğini ve çözüm bulunmadığını vurgulayan Muhtar Bayram Ali Akay, “Ata Mahallesi, Sanayi Sitesi'nin hakikaten mahallemize büyük bir zararı var. Bunun buradan kaldırılmasını istiyoruz. Başta muhtar olarak benim ve halkımızın talebi sanayinin buradan kalkmasıdır. 1.sanayi burada şehrin içerisinde kalmış. Astim Organize Sanayi Bölgelerine taşınması daha uygun olacaktır. Mahalle içinde çok uygun olacak. Vatandaş sanayinin taşınmasını istiyor çünkü burada ulaşımı ve yapılaşmayı engelliyor. Ata Mahallesi merkezden ayrılmış bir şekilde, ortada sanayi bölgesi var. Bu sanayi buradan kalkmış olsa ne olacak? merkezle birleşim sağlanacak. Bu talebimiz yıllardır var günlük bir sorun değil. 2017'de sayın büyükşehir belediye başkanımız, muhtar sana bir müjde vereyim, sanayi buradan kalkıyor demişti. Ama bizim taleplerimiz pek geçerli olmadı. Sanayi kalkıyor denildi ama yapılmadı, bu şekilde de devam ediyor. Bununla ilgili tekrar bir talepte bulunacağız” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLARIMIZ TOZDAN ŞİKAYETÇİ”

 

Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, mahallesinde yapılması gereken eksiklikleri ve talepte bulundukları sorunlardan bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Mahallemizde Ayko'nun doğu kısmının 660 sokağın devamında yoldan çok fazla toz kalkıyor. Ama yol tamamen belli olmadığı için gelip ilgilenmiyorlar. Oradaki vatandaşlarımız tozdan şikayetçi. Bunu da birkaç defa dile getirdik ama karşı cevap alamadık. Taş döşenmesi için bir talebimiz olmuştu. Şimdi orada ki bir tarlada kamulaştırma yapıldı mı? yapılmadı mı? onu bilmiyoruz. Ege Caddesi'nin son bağlantı kısmı da çevre yolunu bağlanmadı. Halkımız bu yolun bağlanmasını istiyor. Orada da bir sorunumuz var. Numune Evler ‘in doğu kısmı oluyor. Buranın çevre yoluna bağlanması lazımdı. Birde mahalle sakinlerimiz taziye evi istiyor. Mahallemiz doğu bölgesinden çok göç alıyor. Mahallemizde ki doğu kökenli arkadaşlarımızın böyle bir talebi var. Bunun için de başvuru yaptık gerekli yerlere bildirim de bulunduk ama cevap alamadık. Efeler Belediyesine bunun için talepte bulunduk, belediye başkanımız söz verdi. İleri ki günlerde yapılmasını bekliyoruz.” (Millet Haber Ajansı)