Efeler'de Öğrenciler Matematikte Yarışacak

TAKİP ET

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Efeler Ortaokullar Arası Matematik Oyunları'nın ilk sınavı 25 Aralık Pazar günü Aydın Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi’nde yapılacak.

 

Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sınav öncesi proje kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan proje bilgilendirme toplantısına Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Proje Koordinatörü Ahmet Özen, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.

 

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Efeler Ortaokullar Arası Matematik Oyunları'na 46 ortaokuldan 138 öğrenci katılacak. Yarışmada birinciye 7 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL para ödülü verilecek. Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde 25 Aralık Pazar günü birinci aşama sınavı yapılacak.

 

"EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR EFELER"

 

Sözlerine Efelerin eğitimde marka şehir olduğunu söyleyerek başlayan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Eğitimde marka şehir olan ve bu ünvanımızı daha da ileri taşımak amacıyla yine önemli bir çalışmadan 1. Efeler Ortaokulları Arası Matematik Oyunları düzenlemekteyiz. Eğitimin tek başına okullarımızda anlatılan dersler, çözülen sorular okul içerisindeki uygulamalar değildir. Eğitimde marka olmak öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okullarımızı, toplumumuzu topyekün harekete geçirmek ve bu paydaşlar arasındaki ilişkileri doğru ve düzenli olarak yönetebilmek, uzay çağının gereksinimlerini öğrencilerimizi toplumumuzu hazırlamaktır. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak bizler de matematiği yaşan ile bağını ortaya koymak temel bilgiyi beceriye çevirmek çözüm üretmek ve zamanı iyi kullanarak bilimsel düşünme sistemlerini geliştirmek öğrencilerimize grup ile çalışmanın başarı veya başarısızlığı paylaşmanın önemini kavratmak öğrencilerimizin okullarımıza olan aidiyet duygusuyla bağlanmasını sağlamak okullarımızın eğitim öğretim düzeylerini yükseltmek amacındayız. Matematik oyunlarında hazırlanan bir öğrenci yapılacak sınavların sonuçları ne olursa olsun asla kaybetmez. Oyunlara hazırlık aşamasında yol problemlerine kafa yortması sonucunda öğrenci kendini geliştirir zihnini zinde tutar. Bu da daha sonraki hayatında karşılaşacağı bir çok problemde daha sağlıklı ve daha tutarlı davranışlar geliştirmesine yardımcı olur. Öğrencilerimiz oyunlara hazırlanma aşamasında kararlı, azimli, sabırlı olmayı aynı zamanda takım ruhunun önemini kavrarlar. Çözemedikleri sorularda umutsuzluğa kapılmak yerine çözümleri öğrenerek ilerlemenin gerektiğinin önemini kavrarlar. Bu bilgiler ışığında bizlerde öğrencilerimizin bu kazanımları kazanmaları isteğimizle ilk yılımızda Sibernetik biliminin kurucusu Cezeri’nin öğrencilerimize iyi bir örnek olacağına inanarak ilk yılımızı Cezeri yılı olarak ilan ettik. Matematik oyunlarını geleneksel hale getirip her yıl değerli bir bilim adamına ithaf etmek istiyoruz “ dedi.

 

"TÜRKİYE'DE İLKİZ"

 

Yapılacak olan oyunlara 46 Ortaokuldan toplam 138 öğrencinin katıldığını söyleyen proje koordinatörü Ahmet Özen, “ Bu oyunların diğer adı olarak olimpiyatlar vardır bu olimpiyatlar Türkiye’de değişik yerlerde değişik illerde uygulanmakta. Bunlardan en önemlileri İstanbul Bilim Olimpiyatları, Akdeniz Matematik olimpiyatları olarak uygulanmakta biz olimpiyat kelimesinden ziyade oyunları kullanmayı seçtik. Diğer oyunlarda test usulü sorular sorulur. Öğrenciler değerlendirilir ve öğrencilerin sıralaması yapılır. Sadece öğrenci üzerinden değerlendirmeler yapılır” dedi. Bizim farkımızda Türkiye’de ilk olacak şekilde ilk defa uygulanan kendi sistemimiz şu şekilde iki aşamalı sınavımız var birinci aşamamızda bütün okullarımızda Aydın Efeler’de 46 okulumuz var. 46 ortaokuldan üçer öğrenci 138 öğrencimiz birinci aşama sınavına katılıyorlar. İlk sınavda 20 tane LGS ayarında sorumuz var. Üç tane de açık uçlu matematik oyunlarına özel hazırlanmış zoru tarzımız var. Toplamda 23 sorumuz var. 20’si test üçü açık uçlu sorulardan oluşuyor. Birinci aşamada giren öğrencilerimizin her okuldan üç öğrenci katılıyordu bu üç öğrencimizin aldıkları puanların aritmetik ortalaması okul puanı olarak hesap ediliyor ve okul puanı ortaya çıkıyor. Yani diğerleri gibi herhangi bir öğrencinin puanı açıklanmıyor bizim için önemli olan şey burada takım ruhu kazandırıp okulları ön plana çıkarmaktır” diye konuştu. (HAZEL BAYIK) (Millet Haber Ajansı)