Efeler'de Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

TAKİP ET

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde bulunan 21 özel ve resmi ortaokul

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde bulunan 21 özel ve resmi ortaokul öğrencileri, düzenlenen Zeka Oyunları Turnuvası’nda yarıştı. 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin madalyalarını, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan takdim etti.

 

Efeler Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda, ortaokullar arası Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı. Daha önce yapılması planlanan ve yaşanan 6 Şubat tarihli deprem felaketi nedeniyle ertelenen turnuvada, 98 öğrenci yarıştı.

 

“ZEKA OYUNLARI, ÇOCUKLARIMIZIN DERSLERİNE DE OLUMLU KATKI SAĞLAMAKTADIR”

 

Turnuva öncesi bir konuşma gerçekleştiren Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, zeka oyunlarının önemine vurgu yaptı. Özcan, “Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sunan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmalarını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme, olasılık hesaplama ve işlem becerisini geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter ve irade gelişimine de olumlu katkıları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanımaları sağlanmaktadır. Zekâ oyunları hem eğlendirir hem de zekâyı geliştirir. Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır. Konsantrasyon gerektiren zekâ oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Zekâ oyunları oynayan çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir. Yaşadığımız bu büyük felaket sebebi ile ertelenen turnuvamızı her ne kadar içimiz buruk olsa da deprem bölgesinden gelerek aramıza katılan öğrencilerimiz başta olmak üzere hevesle yarışmaya katılmayı bekleyen tüm öğrencilerimizi düşünerek ve elimizden gelen tüm çabayı göstererek bu yıl ki turnuvamızı tekrar hazırladık. Turnuvamıza hoş geldiniz. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve turnuvada görev alan tüm görevlilere başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

Turnuvada dereceye girmek için kıyasıya yarışan öğrenciler, uzun süre ter döktü. Tamamlanan turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerin madalyalarını İlçe Müdürü Hakan Özcan takdim ederken, başarı belgeleri ise Şube Müdürleri ile Okul Müdürleri tarafından verildi. (Millet Haber Ajansı)