Efelerli öğrenciler 'Fen Bilimleri Oyunları'nda' yarıştı

TAKİP ET

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 42 resmi ve özel okulun ortaokul 8.ci sınıf öğrencileri, düzenlenen ‘2023 Fen Bilimleri Oyunları’ yarışmasında bilgi ve becerilerini sergiledi.

 

Aydın Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’a ithafen Aziz Sancar Yılı ilan edilerek bu yıl birincisi düzenlenen Fen Oyunları Bilgi Yarışması 19 Mart 2023 Pazar günü saat 10:00’da Aydın Fen Lisesi’nde 9 salonda 45 okul ve 135 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sınavda öğrencilere ders müfredatına uygun olarak hazırlanan ve öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini ortaya çıkarmaya amaçlayan sorular yöneltildi.

 

Sınavdan önce ve sınavdan sonra öğrencilerle yakından ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Fen oyunları yarışmasını geleneksel hale getirerek farklı okullardaki öğrencilerimizin birbiriyle kaynaşmasını sağlayacağız ve okullar arasındaki üst düzey bilgi alış verişine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Amacımız sadece öğrencilerimizin bilgilerini yarıştırmak değildir. İlçemizde eğitimin kalitesini en üst düzeye çıkarmak öncelikli hedefimizdir. Ayrıca Fen oyunları yarışmasının önümüzdeki yıldan itibaren yedinci ve sekizinci sınıflar için uygulamayı düşünüyoruz. İlçemizde eğitim hareketliliğini olabildiğince genişletmek istiyoruz. Bu oyunların düzenlenmesinde emek harcayan sınav komisyonu üyesi öğretmen arkadaşlarıma ve Şube Müdürüme teşekkür ediyorum. Fen oyunları yarışmamızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Millet Haber Ajansı)