"Her kurban lösemili çocuklara can"

TAKİP ET

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İzmir Halkla İlişkiler

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İzmir Halkla İlişkiler Uzmanı Tülin Tunca Yüce, tvDEN’de Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına konuk oldu. LÖSEV’in Kurban Bayramı kampanyası hakkında konuşan Yüce, “Her kurban lösemili çocuklara can diye çıktığımız bir yoldayız. Bizlere kayıtlı hastaların yüzde 83’ü asgari geçim düzeyinin altında yaşıyorken bu protein gereksinimini giderebilmesi için bizlere ihtiyaçları var. O yüzden bu bağışa, bu desteğe çocuklarımızın ve vakfımızın ihtiyacı var“ dedi.

 

LÖSEV’in çalışmalarını anlatan LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Uzmanı Tülin Tunca Yüce, bu yıl kurban bayramı hisse bedelinin 5 bin 450 lira olduğunu söyleyerek, bağışçıların LÖSEV’in güvenilir kaynaklarından bağış yapmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi.

 

LÖSEV’in aktif çalışmalarından bahseden Tülin Tunca Yüce, “Yaklaşan kurban bayramı ile birlikte kurban kampanyamıza devam ediyoruz. Bu yıl yine Ramazan Ayı’nda olduğu gibi sahadayız, ailelerimize yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. ‘Her kurban lösemili çocuklara can’ diye çıktığımız bir yoldayız. Bu süreçte LÖSEV uzunca bir zamandır kurban bağışı kabul ediyor ve kurban kesimi gerçekleştiriyor. Bu yılki kurban hisse bedelimiz de 5 bin 450 TL olarak belirlendi. Bu noktada bağışçılarımız da losev.org.tr üzerinden ve diğer kanallardan rahatlıkla bağışlarını gerçekleştirebilirler“ diye konuştu.

 

“BU BAĞIŞA VAKFIMIZIN VE ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK İHTİYACI VAR“

 

LÖSEV’in için Kurban Bayramı’nın önemini anlatan Yüce, “Bir kanser hastasının sağlıklı bir insandan çok daha fazla proteine ihtiyacı var. Bizlere kayıtlı hastaların yüzde 83’ü asgari geçim düzeyinin altında yaşıyorken bu protein gereksinimini karşılamak giderebilmesi için bizlere ihtiyaçları var. O yüzden bu bağışa bu desteğe çocuklarımızın ve vakfımızın ihtiyacı var. Anlaşmalı olduğumuz tesislerde bir din görevlisi bir veteriner ve personelimizin de orada bulunması ile birlikte steril bir ortamda kesim gerçekleşiyor. Bağışçımız bize bağış yaptıktan sonra kendisi ile ilgili bilgileri bize doğru olarak vermeli. Kesimden sonra kendisini bilgilendirmemiz için özellikle e-mail adresine çok ihtiyacımız oluyor. Yurtdışında yaşayan bağışçılarımıza SMS gidemiyor o yüzden özellikle mail adreslerine ihtiyacımız oluyor“ ifadelerine yer verdi.

 

“HERKESİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARMAMIZ GEREKİYOR“

 

LÖSEV’e kurban hissesini bağışlamak isteyenlerin yapması gerekenler hakkında konuşan Yüce, “Bağışçılarımız herhangi bir ofisimizi arayabilir. Ama bu konuda dolandırıcılara karşı özellikle herkesi uyarmamız gerekiyor. Bültenlerimizle ve losev.org.tr de ihtiyaçları olan bütün bilgilere ulaşabilirler. Bankalar aracılığıyla, internet bankacılığıyla bize bağışta bulunabilirler. Yaşlı vatandaşlarımız ise anlaşmalı olduğumuz bir bankaya gittiklerinde LÖSEV’e hangi niyetle bağış yapıyorsa o niyetini belirterek bağışta bulunabilirler. Yurtdışındaki bağışlarımız aynı şekilde banka hesaplarımız aracılığıyla bağış yapabilir. Sonrasında bizi aramaları ve iletişime geçmeleri gerekiyor. Daha sonra kendilerine ulaşabilmemiz adına bilgileri bizim için çok kıymetli“ dedi.

 

“LÖSEV, ÇOK GÜVENİLİR BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU“

 

Gazeteci Mehmet Aydın’ın LÖSEV’e yapılan bağışlar her yıl artıyor mu?’ sorusunu Yüce, şöyle yanıtladı;

 

“Bunun tam olarak bir istatistiğini ortaya koymak gerçekten çok zor. LÖSEV için konuşursam evet alım gücü düşüyor ama doğru orantılı olarak LÖSEV’in bulunduğu konum itibari ile aldığımız bağışlarla LÖSEV çok güvenilir bir sivil toplum kuruluşu olduğu için biz bağış almaya devam ediyoruz. Bizim ailelerimize ‘Mutlu Et’ dağıtımlarımız oluyor, bağışçının da bu dağıtımları görmesi gerekiyor. Bir yere yardım yapılırken o yardımın nereye gittiği hakkında diğer taraf bir açıklamada bulunamıyorsa, evet orada sıkıntılı bir durum var.“

 

“KANSER HASTALARININ HER ZAMAN PROTEİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR“

 

LÖSEV’in bağışlanan kurbanları yıl boyunca mı dağıtım sağladığını ve bunun dışındaki çalışmalarından söz eden Yüce, “Etler tesislerimize ulaştırılıyor ve yıl boyu ailenin ve çocuğun rahatça tüketebileceği formda ulaştırıyoruz. Protein desteğini biz sadece kurban bayramında değil, adaklarla veya direkt olarak et yardımı şeklinde yıl boyunca alıyoruz. Vakfımızın bu yıl 25. yılı. Ama bugün çocuk, yetişkin bütün onkoloji hastalarıyla el ele yürüyoruz. Ankara’daki Lösante Hastanemiz yüzde 100 ücretsiz olarak, 400 yatak kapasiteli müthiş bir onkoloji kenti. Ama bir kanser hastamızın bizden destek alması için bu hastanede tedavi olmasına tabii ki gerek yok. Ülkedeki her bir onkoloji hastamız tabii ki vakfımızın imkânlarından yararlanabilir. LÖSEV nakdi, ayni yardımlarının yanı sıra en birincil amacı insana insan olduğu için dokunmak. Kanser zaten tedavi edilebilir bir hastalık ama bizim kalıcı olarak iyileşmemiz gerekiyor, o genci, o çocuğu, o yetişkini hayata kazandırmamız gerekiyor“ açıklamalarında bulundu.

 

“LÖSEV OLARAK KRİZİ DOĞRU YÖNETTİK“

 

LÖSEV’in deprem bölgesindeki çalışmalarından bahseden ve LSV Dükkân uygulamasını anlatan Yüce, “Gönüllüsüyle çalışanıyla 7 milyondan fazlayız. Hedefimiz 10 milyon olmak. Deprem bölgesinde reaksiyonu çok çabuk aldık ve doğru insanlara, doğru şeyleri ulaştırdık. Biz LÖSEV olarak o krizi doğru yönettik. Biz hala bölgedeyiz, daha yeni orada bayram yardımlarımızı ulaştırdık. Bir elimizde hep orada olacak. LSV dükkânımız var. Biz çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir şey zaten o dükkânda bulun durmuyoruz. Hepsi anne emeğimiz annelerimiz tarafından yapılıyor, anne uğraş atölyelerimiz, annelerimizin biraz daha rehabilite olmaları rahatlamalar için var olmuştu. Geliri çocuklarımızın sağlık eğitim harcamaları için kullanılıyor ve aynı zamanda annelerimiz için bir istihdam olanağı sunuyor. Sağlıklı besinlerin bu kadar üzerinde durmamızın bir amacı var kanser tedavi edilebilir bir hastalık tedavi sürecinde herkesin elinden tutalım ama önce kanser olmayalım derdindeyiz. Satsuma mandalinalarımızı da bu marketlerde sağlıklı bir şekilde bulabilirler. Düzenli şekilde bağış yapan bağışçılarımız da var. Gönüllerimiz iyileşmiş hastalarımızdan da oluşuyor eğitim anlamında da istihdam anlamında da onlara destek olabiliyoruz. Biz hem hastalık sürecinde hem sonrasında hiçbir ailemizi hiçbir konuda yalnız bırakmıyoruz“ şeklinde konuştu. (Millet Haber Ajansı)