İçişleri Bakanı Yerlikaya, Anadolu Sohbetleri Programı'nda konuştu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Anadolu Sohbetleri Programı' konuk oldu. Bakan Yerlikaya Anadolu Basın Federasyonu tarafından gerçekleştirilen programda önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Anadolu Sohbetleri Programı” konuk oldu. Bakan Yerlikaya, AnadoluBasın Federasyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.  Anadolu Sohbetleri Programı’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuşmasında şunları kaydetti:

“Suçları aydınlatma oranında Avrupa birincisiyiz. Yine ülkemizde 81 ilde günlük hırsızlık 83’e düştü. Evet, sadece 83 ve bu da büyük başarı. Ayrıca ruhsatsız silah taşıyanlara 2-4 yıl arası hapis cezası verilecek” 

Türkiye’de gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Ali Yerlikaya, “Biz suçla mücadele edeceğiz ve etmeye de devam edeceğiz. Teşkilatımız ve halkımız bu başarıdan mutlu oluyor. Halkımızın huzuru artıyor. Devlete olan güveni artıyor. Suç örgüleri korkuyor” dedi. 

Türkiye’deki Suriyeli sayısına da değinen İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde Suriyeli sayısı 2 Milyon 935 bin 742 kişi düştü. Böylece Türkiye’de Suriyeli sayısı ilk kez 3 milyonun altına düştü. Öte yandan 212 bin yabancıyı sınır dışı ettik.  Yine ülkemizde 1 Milyon 250 bin Halepli var. Suriye’nin kuzeyinde 4 güvenli bölge var. Halep’te güvenli ortam olursa dönerler.”"Kayıt dışılığı kabul etmiyoruz

Yerlikaya, yabancı iş gücüne yönelik denetimlerin artırılacağını belirterek, "Haksız rekabetle ilgili iş gücü piyasasında düzenli yabancılar eğer çalışıyorsa ki çalışıyor, bunların denetimlerinde sigortalı çalışma izni olmadığı zaman gereğini Çalışma Bakanlığımızla beraber yapacağız." diye konuştu.Yerlikaya, Türkiye'deki Suriyeli nüfusun iş gücü piyasasındaki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, şu bilgileri paylaştı: "2 milyon 937 bin Suriyelinin içerisinde 15-64 yaş çalışma çağında olan nüfus 1 milyon 654 bin. Bunlar içerisinde engelli, çalışamayacak durumda olan sayılarını bile biz ailede tek tek inceledik. Onları ayırdığımız zaman geriye kalan çalışma çağının içerisindeki o Suriyeli nüfusun, iş hayatında, iş gücü piyasasındaki efendim izin süreçleri ve sigortalıklarla ilgili meselede biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tutun da ticaret odaları, sanayi odaları ve valilerimizle görüştük. İş gücü şunu istiyor bizden. Diyor ki haksız rekabete karşıyız. Diyor ki o da sigortalı benim de sigortalı. Benim işverenim, herkes bu işi sigortalı yapacak."Kayıt dışılığı kabul etmeyeceklerini bildiren Yerlikaya, "Bir gün sonra gönüllü, güvenli, onurlu Halep'e geri dönecekse bile bir gün çalışıyorsa bile ben onun kayıt dışı çalışmasını istemiyorum. Kayıtlı çalışacak bunu istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.Bazı belediyelere atanan kayyum ilgili de açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “Anayasa 127 maddesi açık. Belediye kanununun 45. ve 46. maddesi açık. Sen Belediye Başkanıysan eğer terörü övemezsin. Halk senden hizmet bekliyor. Kayyum süreci dün vardı yarında olacak. Devlet kendini koruyacak. Siz terörden yargılananları neden aday yaptınız” ifadelerine yer verdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe teklifi görüşülmeleri başlarken gerginlik yaşanmıştı. CHP'li vekiller, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın salona girişini engellemek istemişti. Bu konuya da değinen Ali Yerlikaya, “Plan bütçe komisyonuna girerken yol kesip barikat kurdular. Meclisimize yakışmadı. Planlı bir eylemdi. Beni tanıyanlar bilir. Herkes gelir benimle görüşür” diye konuştu.

MİLLET HABER AJANSI