İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 102. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

TAKİP ET

Suluova'da, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 102. yılı ve marşı

Suluova’da, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 102. yılı ve marşı kaleme alan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Suluova Şehit Muharrem Saygün Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanıp sunulan ve Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Şehit Muharrem Saygün Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ensar Salman;

“İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin yıldönümünü kutlamak ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir. İstiklal Marşı, yaşanan Kurtuluş Mücadelesinin istiklalini ebedileştiren, ulusumuzun ruhunu, tarihini ve ideallerini yansıtan hiçbir zaman ölmeyecek marştır. İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bizlerde mazide yaşayan şanlı atalarımızın bu kutsal emanetini en güzide bir şeklinde taşımak ve bir bağımsızlık meşalesini sonraki nesillere iletmek zorundayız. Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif'i şükran ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." Dedi.

Daha sonra İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan sinevizyon gösterisi izlendei. Okul korosu ile öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin seslendirilmesinin ardından orotoryo gösterisi sahnelendi.

Programın kapanış bölümünde ise 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakamımız Şafak Gürçam, Belediye Başkanımız Fatih Üçok ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Davu tarafından çeşitli ödüller verilerek tebrik edildi. ()