"Kadınların her alanda olduğunu göstermeliyiz"

TAKİP ET

'Kadın elinin değdiği her iş güzeldir' mottosuyla, 16 yıldır faaliyet

“Kadın elinin değdiği her iş güzeldir” mottosuyla, 16 yıldır faaliyet gösteren 7 Eylül Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, yaz kurslarına hız kesmeden devam ediyor. Antrenman esnasında açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Mustafa Yılmaz, “Türkiye’de kadın sporunun gelişmesine ihtiyaç var. Kadınlarımızın her alanda olduğunu ispatlamamız, göstermemiz gerekiyor” dedi.

 

Aydın’ın ilk kadın futbol takımı 7 Eylül Gençlik Spor Kulübü, 16 yıldır ara vermeden faaliyetlerine devam ediyor. 35 yıldır spor yöneticiliği yapan ve Aydın Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) kurucularından olan, 7 Eylül Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, “Aydın’da kadın futbolunun eksikliğini gördükten sonra arkadaşlarla birlikte, 2008 yılında kulübümüzü kurduk ve şu anda devam etmekteyiz. Her geçen gün aşama aşama büyümekteyiz. Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da kadın futbolu yavaş yavaş yerini almakta. Şunu söyleyeyim ki önümüzdeki yıllarda kadın futbolu, erkek futboluna yetişmese de ona yakın olarak yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“KIZLARIMIZ ÇOK GÜZEL FUTBOL OYNUYOR”

 

Kadının da futbol oynayabileceğini söyleyen ve ailelere çağrıda bulunan Yılmaz, “Genelde diyorlar ki kadın futbol oynamaz. Oysaki öyle estetik oluyor, öyle yakışıyor ki kızlarımız çok güzel futbol oynuyor. Onun için kız erkek demesinler. Kızlarını bize göndersinler” dedi.

 

16 yıldır aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Yılmaz, “Burada devamlılık çok önemli. Bizim iyi bir ekibimiz var. Aralıksız bir şekilde onlarla hep birlikte bunu götürüyoruz. Sağ olsun Aydın ve Aydınlılar da bize sahip çıkıyor. Zaten sahip çıkmasalar biz bunu götüremeyiz ama yeterli mi? Yeterli değil. Şimdi bizim A takımımız var. A takımımızda otuz iki futbolcumuz var, iki yıldır devam etmekte olduğumuz yaz okulları bünyesinde ise kırk beş sporcumuz var. Bu rakam okullar açıldığında biraz daha çoğalacaktır. 2008,2009 ve 2010 doğumluları ayrı bir grupta, 2011-2015 doğum tarihleri arasındaki öğrencileri ise ayrı grupta eğitiyoruz. Toplamda 80-90 civarında futbolcu kızımız var” dedi.

 

"AYDIN'DA İLK KADIN FUTBOL KULÜBÜNÜ KURDUK"

 

7 Eylül Gençlik Spor Kulübü’nün kurulma aşamasından bahseden Yılmaz, “Aydın’da kadın futbol kulübü kuran ilk kulüplerden birisiyiz. Sporun değişik branşlarında Türkiye genelinde yöneticilik yaptım. Aydın'da kadın futbolunun eksik olduğunu gördüm ve bu işe başladık. Ben tabii federasyon başkanlığı yaparken antrenörlerle ve beden eğitimi öğretmenleriyle bir diyaloğum vardı. Sağ olsunlar en büyük desteği onlardan gördüm ve şu anda hala da görmekteyim. İster antrenörlerimiz olsun, ister beden eğitimi öğretmenlerimiz olsun nerede bir iyi bir parlayan kızımız varsa bunu bize yönlendiriyorlar. Biz diğer kulüpler gibi çok transfer yapamıyoruz. Maddiyatımız da yeterli değil ama işte antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimizin desteği ile işimizi devam ettirmekteyiz. Allah bize sağlık verdiği müddetçe de bu çemberi büyüterekten devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’DE KADIN SPORUNUN GELİŞMESİNE İHTİYAÇ VAR”

 

16 yıldır bu işi sürdürmenin başarısını alt yapı olarak tanımlayan Yılmaz, “Ortaokul ve liseden sporu seven öğrencilerimizi seçiyoruz. Daha önce futbolcumuz olan onlarca beden eğitimi öğretmeni var. Tabii bunlarla mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmeni oldu. Antrenör oldu. Türkiye’de kadın sporunun gelişmesine ihtiyaç var. Kadınlarımızın her alanda olduğunu ispatlamamız, göstermemiz gerekiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

“KADINLARIN DAHA ÇOK GAYRET ETMESİNİ İSTİYORUM”

 

7 Eylül Gençlik Spor Kulübü’nde 11 numaralı formayı terleten Aslı Onur, “3. Sınıfta beden eğitim öğretmenlerim tarafından yeteneğim keşfedildi. Spor yapmaya jimnastik ile başladım. Sonrasında futbola merak sardım. Büyükşehir Belediyesi’nin kız futbol takımı vardı orada başladım. Sonra stada gelmeye başladım ve kulübümüzü keşfettim. Antrenmanlara geldim ve daha sık çalıştım. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Antrenörlerimiz bize çok iyi eğitimler veriyor. Çok mutluyuz. Kadın futbolunun kısıtlanmış olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Onların daha çok gayret etmesini istiyorum. Biz sesimizi çıkarırsak bence herkes bizi duyar” dedi.

 

“FUTBOLA MERAKIM RONALDO’YU İZLEYEREK BAŞLADI”

 

Futbola olan ilgisinin Ronaldo'dan geldiğini ifade eden 13 yaşındaki Zeynep Sıla Mert, "Futbola merakım küçükken Ronaldo'yu izleyerek başladı. Kulübümüz bir aile ortamı gibi o yüzden çok seviyorum. Hocalarımızdan çok memnunuz, antrenmanlarımız çok güzel geçiyor. Sonuna kadar bu kulüpte devam edeceğimi düşünüyorum ama ileride ne olacağı belli olmaz" dedi.

 

ÜÇÜZ KARDEŞLER, SPOR KULÜBÜNÜN GÖZDESİ

 

Kulübün en dikkat çeken futbolcuları ise 13 yaşında olan üçüz Çekinmez kardeşler. 3 yıl önce futbol oynamaya başlayan Defne Çekinmez, “Futbola mahallede başladım. Burada eğleniyoruz. Futbola kardeşlerimle beraber merak saldık. Ben sol bekte oynuyorum” dedi.

 

Mahallede erkeklerle oynarken futbola başladıklarını belirten Eylül Çekinmez, “9 aydır bu kulüpteyim. Burası çok güzel ve çok eğlenceli” dedi.

 

Üçüz kardeşlerden Yağmur Çekinmez ise, “Futbol benim için inanılmaz bir şey. İnanılmaz zevk alıyorum oynarken. Futbolcuları çok seviyorum. Ronaldo, Messi hiç fark etmez. Babamız futbol oynamamızı destekliyor ama annemiz biraz korkuyor bir yerimize bir şey olacak diye” dedi.

 

"İZMİR'DEN AYDIN'A GELDİM, 7 YILDIR BU KULÜPTEYİM"

 

7 Eylül Gençlik Spor Kulübü’nde Alt Yapı antrenörlüğü yapan ve aynı zamanda A Takımı futbolcusu olan Kader Köse, “Daha önce futbol oynuyordum ama böyle bir kulüp altında değildim. İzmir’den Aydın’a okumaya geldiğimde bu kulüp ile tanıştım. 7 yıldır bu kulübün içerisindeyim. Geldiğim günden beri bu kulübün altındayım. Mutluyum, güzel bir aile ortamı var. Öncesinde Alt Yapı grubumuz yoktu. Çevremizden talep gelince ve ailelerde kızlarına destek verince bir Alt Yapı açmaya karar verdik. Geçen seneden beri antrenmanlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“KIZLARIMIZIN SPORUN İÇİNDE OLMASI MUTLULUK VERİCİ”

 

Bolu’dan Aydın’a Beden Eğitimi Öğretmenliği okumak için gelen ve şu anda 7 Eylül Gençlik Spor Kulübü’nde antrenörlük ve futbolculuk yapan Sevim Biçer ise, “Aydın’ı çok sevdim. Yaklaşık 6 yıldır buradayım ve Aydın’da bulunan tek kadın futbol takımızın oyuncularından biriyim. Oyunculuk ve antrenörlük çok farklı bir şey. Sahada öğrendiklerimizi öğrencilerimize aktarıyoruz. Bu çok mutluluk veren bir şey. Herkesin böyle bir duygu yaşamasını isterim. Geçen hafta Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kulübümüzden kadın futbolcular seçti ve Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Aydın’ı temsil ettik. Orada yarı finale yükseldik. Önümüzdeki hafta da yarı final için Kocaeli’ye gideceğiz. Kızlarımızın sürekli sporun içerisinde olması bizler için mutluluk verici bir şey” dedi. (YUNUS TURUPÇU) (Millet Haber Ajansı)