Liseli öğrencilerden ADÜ'yü ziyaret

TAKİP ET

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aytepe Merkez Kampüs'ünde,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aytepe Merkez Kampüs’ünde, Manisa Halit Görgülü Anadolu Lisesi ile Antalya Özel İmza Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

 

Yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı düzenlenen kampüs tanıtım etkinliklerine, Manisa Halit Görgülü Anadolu Lisesi ile Antalya Özel İmza Anadolu Lisesi öğrencileri oldu konuk oldu. ADÜ’yü ziyaret eden 11. Sınıf öğrencilerine, Aydın İktisat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Fen Fakültesinde yer alan Zooloji Müzesi tanıtılırken, öğrenciler fakülteleri ve üniversite hayatını öğretmenleri eşliğinde yakından inceledi.

 

İlgili akademik birimlere yönlendirilen öğrencilere, bölüm temsilcileri tarafından; okulların bölümleri, teknik ve fiziksel imkânları hakkında bilgiler verildi. Kampüste yaşam, öğrencilere sağlanan imkânlar, sosyal faaliyetler ile fakültelerin ve meslek yüksekokullarının sahip olduğu fiziki ve sosyal imkânlar, yerinde tanıtıldı. Bölümler hakkında detaylı bilgi alarak, ilgili bölümlerin laboratuvar ve araştırma merkezlerinde teknik gezi imkânı da bulan öğrenciler, üniversitenin fiziki imkânları hakkında fikir edindi.

 

Adnan Menderes Üniversitesi’ni tercihleri arasına alacaklarını ifade eden öğrenciler, gezi sırasında keyifli vakit geçirdiklerini belirtti. (Millet Haber Ajansı)