LÖSEV'den hastalara koli koli mutluluk imkanı

TAKİP ET

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne, tvDEN ekranlarında Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının konuğu olarak, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle vatandaşların LÖSEV’e kayıtlı hastalara destek olabilecekleri yardımları aktardı.

 

Edirne, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki LÖSEV'e kayıtlı 11 binin üzerindeki hastaların yardıma ihtiyaçları olduğunu ve bölgeye yaptıkları yardımları şu ifadelerle aktardı: “LÖSEV olarak bölgedeki kanser hastalarımız için çok hızlı bir şekilde harekete geçtik. Ne yazık ki bölgede vakfımıza kayıtlı 11 binin üzerinde kanser hastamız vardı. Biz depremin hemen ardından bir kriz masası kurduk. Yöneticilerimizden oluşan Vakıf Başkanı önce bir saha değerlendirmesinde bulundu. Sonrasında da çalışmalarımıza başladık. Yardım tırlarımızı acil yardım malzemelerini gönderdik. Bu çalışmalar hala devam ediyor. İlk aşamada Türkiye'nin dört bir yanından tırlarca malzeme yönlendirdik. Bu yardımları bizim oradaki ekibimiz aracılığıyla AFAD'ın yönlendirmeleriyle harekete geçtik ve bölgede dağıttık. Ailelerimizin iletişim bilgileri bizde olduğu için onlara bize gösterilen noktaya davet ettik. Ulaşamayanlara araçlarımızla ulaştık. Tüm deprem bölgesinde konteyner kent ve psikososyal destek çadırlarımızın kurulması konusunda temaslarımız başladı. Adıyaman için Antep için ve Maraş için bu çadırlarımızın onayları alındı. Maraş'taki çadırımız kuruldu Sevgi ve Umut Evi olarak hizmet veriyor. Biz LÖSEV olarak yaklaşık 12 ay bölgede kalmayı hedefliyoruz. Şu an ilk aşamada ve uzun dönemde planlamalar içerisindeyiz. Tedavisi devam eden hastalar vardı. Bölgede kemoterapisini almak zorunda, ilaçlarına ulaşmak zorunda olan hastalarımızın tahliyesi konusunda hızlıca hareket ettik”

 

“İNTERNET SİTESİNDEN BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ”

 

Ege bölgesinde Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir illerinden sorumlu olduklarını yakın zamanda Uşak ve Kütahya’yı bünyelerindeki başka ofise devrettiklerini belirten Edirne, İzmir’de şuan 6 binin üzerinde kayıtlı kanser hastası olduğunu ifade etti. Edirne, “Ramazan dönemi bizim için çok önemli bir dönem. Yıl boyunca ailelerimize desteklerimizi ilettiğimiz bir dönem ama Ramazan döneminde ailelerimizin sofrasında o sofraların dolu olmasını önemsiyoruz. Her şeyden önce kanser tedavisinde hastanın çocuğun beslenmesi kemoterapi sırasında çok önemli. Sağlıklı beslenmesi ilaçlar kadar önemli ve biz de hastalarımızın sağlıklı beslendiğinden yeterli beslendiğinden emin olmak istiyoruz. Ramazan döneminde özellikle tüm Türkiye'deki ailelerimize yardım paketlerimizi çok yoğun bir şekilde ulaştırıyoruz. Bizlere ulaşan fitre ve zekatlarınıza da talibiz. Kişiler dilerlerse vakfımızın internet sayfasından girip koli bağışında bulunabilirler. Kolilerimizin paketlerine ve boyutlarına göre kişilerin bütçelerine göre içerikleri değişiyor. Bu kolilere ulaşıp bir aileye yönlendirilmesini sağlayabilirler. Yine filtre ve zekatlarını da çocuklarımızın tedavileri için vakfımıza yönlendirebilirler. Zaten yardımları hem depremzede de hem onkoloji hastasına yönlendirmiş oluyorsunuz" dedi.

 

“PAKETLİ GIDA, HAZIR ÇORBA, ASİTLİ İÇECEĞİ HASTALARIMIZA İLETMİYORUZ”

 

Edirne, kanser hastası vatandaşların beslenme konusunda özverili bir şekilde çalıştıklarını ve yapılan yardımlarda hastalara veremeyecekleri gıdalar konusunda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Edrine, “Marketten koli alıp bir aileye göndermek isteyen kişiler oluyor. Ayni bağışlarınızı şubelerimizden kabul ediyoruz. Ama bu noktada şöyle bir hassasiyetimiz var. Bizim marketlerden alınan kolilerde paketli gıdalar, asitli içecekler bizim çocuklarımızın tüketemeyeceği bulyonlar ya da hazır çorbalar gibi malzemeler var. Bunlar kanserojen oranı yüksek ürünler olduğu

 

için biz hazırladığımız paketlerde tüm bunlara dikkat ediyoruz. Marketten getirilen bir kolinin içerisinden çıkan o tarz asitli bir içeceği çocuğumuza iletemiyoruz. Ramazan boyunca da fitre ve zekatlar için bağış ekranlarımız herhangi bir havale ücreti ödemeden hem banka şubesinin içerisinden işlem yapabilir. Dijital bankacılıkta internet üzerinden bağış yapmayı tercih ediyorlar. O zaman da bağış işlemleri bölümünün altında ödemeler bölümünün altında bağış işlemleri kısmı var. Bağış işlemlerinin içerisinden kurum ve bağış çeşidini seçerek bağışlarını yönlendirebilirler” diye konuştu.

 

“LÖSEV'İN HİÇBİR YETKİLİSİ GELİP KAPINIZDAN SİZDEN BAĞIŞ İSTEMEZ”

 

Gönüllü olmak isteyen vatandaşları davet ederek hastalara yardımda bulunabilme imkanı sunduklarını da ifade eden Edirne, yardım konusunda dolandırıcılara dikkat edilmesinin önemini vurguladı. Edirne, bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Halkımızın duyarlılığının yükseldiği dönemlerde en büyük sıkıntılarımızdan birisi İnsanları kandırmaya çalışıyorlar. Kapı kapı dolaşıyorlar para istiyorlar. Lösev'den geliyorum, dergi satıyorum, boyama kitabı satıyorum diye. Bu kişiler çok ciddi anlamda halkta güven eksikliği yaratıyorlar ya da farklı stk'ların ismini kullanıyorlar. Bizim LÖSEV olarak bu kişilerle hiçbir bağlantımız yok. Lösev'in hiçbir yetkilisi gelip kapınızdan sizden bağış istemez. Yaptığınız bağışla ne yapıldığını izleyebiliyor olmanız bir şekilde önemli” (Millet Haber Ajansı)