Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı

TAKİP ET

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Perşembeden bu yana 247 yangın çıktı. Manisa Gördes ve Uşak Eşme'deki orman yangınlar havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın Bozdoğan'daki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirtirken İzmir Menderes ve Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerindeki yangınların da kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

Türkiye'nin yüreğini dağlayan orman yangınlarında ikinci haftaya girildi. Perşembe gününden bu yana 247 yangın çıktı. Orman yangınlarıyla ilgili son durumu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı.

Ekiplerin yangınlara müdahalesinin sürdüğüne işaret eden Yumaklı, "Manisa Gördes ve Uşak Eşme'deki orman yangınları havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı, Aydın Bozdoğan'daki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirtirken İzmir Menderes, Muğla Ula ve Yatağan'daki yangınların ise  kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 15 Ağustos'ta başlayan orman yangınlarında ilk tespitlere göre İzmir, Manisa ve Aydın'da toplam 142 yapının etkilendiğini söyledi. İzmir Karşıyaka Seyirtepe'de gazetecilere açıklama yapan Memiş, 15 Ağustos'tan itibaren yoğun olarak İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu'da etkili olan büyük ölçekli orman yangınlarının yaşandığını ifade etti.