Midyat'ta Depremzedeler için İstişare Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Midyat Kaymakamlığı, Muhtarlar, kurum müdürleri ve STK Temsilcileri ile

Midyat Kaymakamlığı, Muhtarlar, kurum müdürleri ve STK Temsilcileri ile depremzedeler için istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, ülkemizde yaşanan deprem felaketi ardından Midyat ilçesine intikal eden depremzedeler için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Merkez ve kırsal mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, Midyat İlçesine gelen depremzedeler için Midyat’ta kaldığı süre içerisinde her türlü ihtiyaçların karşılanması noktasında alınacak tedbirler, uygulamalar ve bundan sonra atılması gereken adımlar görüşüldü.

 

Kahramanmaraş merkezi 10 ili etkileyen deprem felaketinin yaşandığı günden başlayarak bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında detaylı bilgi veren Kaymakam Solmaz, muhtarlara da verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Kaymakam Solmaz, Depremzede koordinasyon merkezi kurduklarını belirterek, depremzedelere yardımlar yapılması konusunda sosyal yardım marketi kurduklarını, vatandaşların da “depremzede bağış” adıyla Kaymakamlığın SYDV hesabına 381 bin TL bağışta bulunduğunu söyledi.

Kaymakam Solmaz, depremzede vatandaşların tüm ihtiyaç ve sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi ve evlerde kalanların kayıt altına alınması içinde Aile Destek Grubu kuracaklarını belirtti.

 

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız, Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, Malmüdürü Veysi Gündüz, SYDV Müdürü Ahmet Kurnaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadri Tutak, ilçe Nüfus Müdürü Nuri Bulut, STK Temsilcileri ve muhtarlar katıldı. (Millet Haber Ajansı (MHA) Mardin - Abdulkadir Üründü)