Minikler, Aydın'ın en köklü lisesinde haberleşme araçlarını tanıdı

TAKİP ET

Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni (ATL) ziyaret eden Aydın Efeler Avukat

Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni (ATL) ziyaret eden Aydın Efeler Avukat Cevat Aldemir Anaokulu öğrencileri, Radyo Televizyon Bölümü Stüdyosu’nda haberleşme araçlarını tanıdı.

 

Avukat Cevat Aldemir Anaokulu Öğretmeni Figen Çiftci ve Eğitimci Yazar Anaokulu Öğretmeni Halime Tanrıverdi, öğrencileri ile velileri ile birlikte, ATL’ne gezi düzenledi. Lise Müdürü Fatih Celalettin Unay’ın öncelikle makamında ağırladığı minik öğrenciler, okulun tarihi müzesindeki eserleri inceledi ve öğretmenlerinden müzedeki eserler hakkında bilgiler aldı.

 

Okul Müdürü Fatih Celalettin Unay tarafından anaokulu öğrencilerine ve velilerine Türk Bayrağı rozeti hediye edilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu. Avukat Cevat Aldemir Anaokulu öğretmenleri Figen Çiftci ile Halime Tanrıverdi ve minik öğrenciler de hazırladıkları hediyelerini ATL Müdürü Unay’a, Radyo Televizyon Bölümü Alan Şefi Ferhat Gencer’e, Öğretmen Neslihan Armağan Sayın'a, Öğretmen Rıza Arda Bayırlı’ya ve Arkın Selek’e takdim etti. Radyo Televizyon Alanının Sorumlu Alan Şefi Ferhat Gencer ve Neslihan Armağan Sayın öğretmenle öğrencileri tarafından, radyo televizyon alanı, haberleşme araçları çocuklara birebir inceleterek tanıtıldı. 4-6 yaş grubu için özel hazırladıkları sunumlar gerçekleştirildi. Alanlarında ulusal ve uluslararası birçok platformda göz dolduran birçok başarıya ev sahipliği yapan ATL Radyo Televizyon Bölümü Alanındaki abilerinden ablalarından da sunumları izleyen anaokulu öğrencileri çok mutlu oldu.

 

ATL Radyo Televizyon Alanı öğrencileri tarafından anaokulu öğrencileri ile kameraman eşliğinde röportajlar yapıldı. Radyo Televizyon Bölümü stüdyosunda çocuklar için özel bir süreç geçirilirken, onlarla oyunlar eşliğinde, anne babaların ellerinde gördükleri telefonların nasıl çalıştığını, evlerdeki televizyonların radyo ve Mikrofonların, çalışma sistemlerini, kamera önü ve arka planındaki işlerin nasıl yürüdüğünü, ses dalgalarını eğlenerek öğrendiler. Alan öğretmenlerince ikram edilenleri de yiyerek en çok çizgi film yapabilmeyi öğrenmek istediklerini belirttiler.

 

Meslek lisesinin memleket meselesi olduğunun bilinciyle, öğretmen Figen Çiftçi ve Halime Tanrıverdi, geziye katılan velileri ATL Müdürü Fatih Unay başta olmak üzere, ekibine, öğretmenlerine ve Müdür Başyardımcısı Ferhat Tanrıverdi’ye, “İyi ki varsın ATL ve muhteşem ekibi. Geleceğin yıldızı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri. Miniklerimizin kalbine dokundunuz, unutamayacakları bir gün yaşattınız” diyerek, teşekkür etti. Minik öğrenciler, öğretmenleri ve velileri gezinin sona ermesi ile mutlu bir şekilde okullarına geri döndü. (Millet Haber Ajansı)