Müjdeyi iftarda aldılar

TAKİP ET

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde 27 yıldır devam eden ve yaşadıkları

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde 27 yıldır devam eden ve yaşadıkları sorun nedeniyle de Ay-Konut Mağdurları olarak adlandırılan vatandaşlar, iftarda buluştu. Davası devam eden 57 Ay-Konut mağduru, içlerinden bir kişinin davasının lehine sonuçlandığının ve bunun emsal teşkil edeceğinin müjdesini aldı.

 

Aydın Ay-Konut Yapı Koop. Kaynak Konutları Gerçek Mal Sahipleri Dayanışma Derneği tarafından, Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu’nda iftar programı düzenlendi. İftar Programına, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Ay- Konut mağdurlarının davalarını üstlenen Erzincan Barosu avukatlarından Tolga Aydemir, Dernek Başkanı Meral Uğur, Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirel ile yönetim kurulu üyeleri ve Ay-Konut mağdurları katıldı.

 

İftar öncesi bir konuşma gerçekleştiren Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirel, Aydın’da davalarını bakacak avukat bulamadıklarını ve Erzincan Barosu Avukatı Tolga Aydemir’in davalarını takip ettiğini belirtti. Av. Aydemir’in katıldığı Aydın 2. Asliye Mahkemesi’ndeki duruşmada, Ay-Konut’un 57 davacı mağdurlarından Necip Topal’ın lehine karar çıktığının müjdesini veren Demirel, “Öncelikle övgülerin en fazlasını hak eden Efeler Belediye Başkanımız Fatih Atay beye öncelikle hepinizin adına teşekkür ediyorum. 1994 yılında dönemin seçilmiş belediye başkanı ve meclis kararı ile kurmuş olduğu Ay-Konut Yapı Kooperatifine biz orada oturan insanlar olarak babalarımız, dedelerimiz daha iyi koşullarda oturacakları evler umuduyla kendilerine verilmiş vaatler ile daha sonra vaatlerden de öteye gidip ‘mevcut sözleşmeleri imzalamadığınız takdirde belediyenin rayiç bedelleri üzerinden istimlak edilecektir’ denilmesi böyle belgeler düzenlenerek insanların evsiz ve barksız kalmasından sonra bugünlere geldik. 1996 yılından bugüne kadar geçen 27 sene içerisinde beş belediye başkanlığı dönemi yaşandı. Bütün belediye başkanlarımız ile bir araya gelmek istesek de hiçbir tanesi bize kapılarını dahi açmadı. Ta ki son seçimler yapılıp Fatih Atay bey belediye başkanı seçilene kadar. Spontane bir şekilde kendilerinin yanına dernek yönetim olarak gittiğimizde, kapıda dahi bizi bekletmeden derhal kabul edip bize bundan dört sene önce ne demişti biliyor musunuz arkadaşlar, ‘sizin çıkış yolumuz adalet, siz hakkınızı mahkemelerde arayın lütfen ama ben sağ olduğum sürece ve bu görevde bulunduğum müddetçe her zaman sizin yanınızdayım ve bugün için tek çare bu’ demişti Sayın Başkan o gün yakmış olduğunuz meşale ve ışık doğrultusunda yürüyen yönetim kurulu üyemiz o kadar güzel bir tesadüfle ve değeri hiçbir şeyle bir başka meslektaşı ile tartışılmaz ve gerek duymadığımız Avukat Tolga Aydemir beyi karşımıza çıkardı. O tuttuğumuz ışık sayesinde geldiğimiz, 57 dava açan arkadaşımız için çok mutlu gündeyiz. Bugün sonuçlanan bir mahkememizin mutluluğunu yaşıyoruz. Yani bir mağdur arkadaşımız bugün tapusunu böylelikle geri aldı ve dava lehimize sonuçlandı. Kısacası 4 sene önce dikmiş olduğunuz ağacın ilk meyvesini birlikte yemek nasip oldu. Size çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

"MAĞDURİYETİNİZİN GİDERİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

 

Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Meral Uğur ise, kendilerini her konuda destek olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a teşekkür ederek, mahkemeden alınan olumlu sonucun da kendileri için örnek teşkil ettiğini ifade etti.

 

Mağdurların yanında olup onların haklarını elde etmeleri konusunda yardımcı olmayı içeren bir siyasal yapıya sahip olduğunu dile getiren Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, o nedenle bu iftar programına katıldığını belirtti. Başkan Atay, “Mağdur olan sizlerin haklarınıza kavuşmanız için yasal görevim sizin için ne yapılması gerekiyorsa yapacağımdan emin olmanızı istiyorum. Ay-Konut mağdurları olarak bir insan ömrünün üçte birine tekabül eden süre boyunca mücadele ediyorsunuz. Ben göreve başladıktan hemen sonra polis okulunun orada 24 yıllık imar sorunu vardı, o 24 yıllık imar sorununu çözdüm. Oradaki insanlar da o arsalarına ev yapmak üzere kavuştular. İnşallah sizlerinkini de sizlerin mutlu olacağınız bir şekilde ve haklarınıza kavuşacağınız şekilde bir çözüm getirilerek çözebiliriz diye düşünüyorum. Ben bu sizin yaşadığınız olayı görevime geldikten sonra önümde gördüm, geriye dönük hiçbir şekilde müdahil değilim ama çıkmaz bir yol olduğunu bilen bir insanım. Bölgesel olarak çok güzel bir kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz, burada da sizlerin o mağduriyetinizin giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız, bunu sizlerle birlikte toplantı yaparak birlikte karar alacağız. Amacımız hoş bir seda bırakabilmek, elbet bu makamların bir son olacak ama görev süresi boyunca insanların yaşam kalitesini arttırmak, haksızlıkları sona erdirmek amacıyla hizmet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından iftar saatinde hep birlikte oruçlarını açan Ay-Konut Yapı Koop. mağdurlarına, iftar sonrası Av. Tolga Aydemir bundan sonra izleyecekleri süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. (Millet Haber Ajansı)