Narin cinayeti soruşturmasında 8 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Fuat Güran ile 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 8'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Narin'in annesi Yüksel ile ağabeyi Enes Güran, "Kasten öldürme suçuna iştirak etme" suçundan dolayı tutuklandı. 

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

 

SORUŞTURMANIN ADLİYE AŞAMASI 22,5 SAAT SÜRDÜ

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 22 kişinin adliyedeki sorgulama ve yargılama işlemleri 22,5 saat sürdü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, dün sabah saat 07.00'de adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemleri akşam saat 19.00'da sona erdi. 3’ü adli kontrol şartı konularak 13 kişi serbest kaldı, 9 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

NARİN'İN ÜZERİNDE BAŞKA BİRİNİN DNA'SINA RASTLANMADI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun Narin'in cansız bedeni üzerinde yaptığı incelemelere dair ön raporu yayımladı.

Rapora göre, Narin Güran'ın vücudunda herhangi birinin DNA'sına rastlanmadı.

 

TUTUKLANAN DİĞER ŞÜPHELİLER

Narin'in annesi ve ağabeyi dışında amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 

Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"SALİM'İ YANLIŞLIKLA ARADIM"

Anne Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini öne sürdü.