Nerede o eski bayramlar?

TAKİP ET

Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı 39 yıllık kuaför esnaflarından

Aydın’ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı 39 yıllık kuaför esnaflarından Erdal Özer, kuaför sektöründeki işleyişin geçmiş yıllardaki bayramlara nazaran düşüşte olduğunu söyledi.

 

Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşlar alışveriş yapmaya, ihtiyaçlarını gidermeye devam ederken kuaför sektörünün sekteye uğradığından bahseden Erdal Özer, ‘’Eskiye nazaran rağbet çok az insanları da anlamaya çalışıyoruz, ekonominin durumu belli, insanlar bütçesine göre hareket etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden güzellik sektörü arka plana atılabiliyor. Geçmiş yıllarda 15 gün önceden yoğunluğumuz başlardı, şimdi hiçbir şekilde o yoğunluk yok. Önceden bayram önü yoğunluğundan sabah 8.00’de başladığımız mesaiyi gece saat 01.00’de bitirirdik, şimdi ise saat 19.00’de işimiz bitiyor. Kullandığımız ürünlerin maliyeti düşük olsa bizde fiyatları bu kadar arttırmak zorunda kalmayacağız. Maalesef müşterilerimizde, biz esnaflarda ekonomik şartların ağırlığından muzdaribiz’’ dedi.

 

Erdal Özer, bayram önü kadınlar tarafından ilginin boya ve röfleye olduğunu söyledi. Kuafördeki bazı hizmetlerin fiyatları ise şöyle; saç kesimi 200 lira, boya 350 liradan, röfle ise 1000 liradan başlıyor. (Millet Haber Ajansı)