Pehlivan Develer Buharkent'te Kapıştı

TAKİP ET

Buharkent'te 150 pehlivan devenin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel

Buharkent’te 150 pehlivan devenin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel deve güreşi, havanın da güzel olmasıyla yoğun bir katılıma ve renkli görüntülere sahne oldu.

Buharkent Deve Güreşi Arenasında gerçekleşen güreşlere Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ve ekibi ev sahipliği yaparken, AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda izleyici katıldı.

 

Buharkent Belediyesi tarafından devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için her yıl düzenlenen geleneksel deve güreşleri Buharkent Deve Güreş arenasında yapıldı. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 150 ünlü pehlivan deve, arenada kozlarını paylaştı.

 

“KÜLTÜREL BÜTÜNLÜK AÇISINDAN DEVE GÜREŞİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Bu sahayı özel olarak yaptık. Türkiye'nin en iyi ve en güzel deve güreşi sahası burası. Hem ulaşım kolaylığı açısından hem de havanın güzel olmasından dolayı bu sene seyirci rekorunun kırılacağına inanıyorum. Deveciliği yaşatan aslında devecilerimizdir. Sadece deve güreşi kültürümüzü değil bütün değerlerimizi korumamız ve değerlerimizi diğer nesillere aktarmamız gerekiyor. Kültürel bütünlük açısından deve güreşinin önemi çok büyüktür. Seyircilerin güzel vakitler geçirip kültürümüze sahip çıktığı değer bir an yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Buharkent Kaymakamı Alper Açıkgöz, “Bu güzel ortamda develerin mücadelesini izliyoruz. Biz de bu güzel organizasyonda herhangi bir sorun çıkmaması için Kaymakamlık olarak önlemler alıyoruz. Memleketimde deve güreşi çok karşılaşılabilir bir durum değil. Ama Ege Bölgesi’nde özellikle Buharkent’te bu güreşe önem veriliyor. Bu deve güreşi hem hayvanlar hem de toplumdaki insanlar için bir araya gelinebilir bir sebep olmuştur” diye konuştu.

 

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “Geleneksel kültürlerden biri olan deve güreşleri için Buharkent ilçemizdeyiz. Vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum. Güzel bir etkinlik ve iyi bir seyir oluyor. Vatandaşların sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Bu anlamda bizler için de çok keyifli oluyor. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Güzel işlere imza atıyor” dedi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da, “Deve güreşine yoğun bir ilgi var. Deve sahiplerine başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu (DUYGU DİLEK) (Millet Haber Ajansı)