Rektör: Biz iyi hizmetler yaptıkça üniversitemizin imajı yükselecektir

TAKİP ET

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemizde geçen iki dönem kavga ile geçmiş. Ben o konularla ilgilenmiyorum. Biz göreve geldiğimiz 15 Mart’tan sonra 'Adnan Menderes Üniversitesi için ne yapabiliriz?' diye bakıyoruz. Biz iyi hizmetler yaptıkça üniversitemizin imajı da tekrar yükselecektir” dedi.

 

Geçen ay ADÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın’da görev yapan basın mensupları ile iftar programında bir araya geldi. ADÜ Restoranda düzenlenen iftar programına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Akyol ile Prof. Dr. Cumali Öksüz, ADÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Genel Sekreter Yardımcıları Erdal Meşe ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu da katıldı.

 

“SİVİL TOPLUMLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

 

İftar programı öncesi yaptığı konuşmada yapmak istedikleri hizmetler hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, önceliklerinin ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet kalitesini artırmak olacağını belirtti. Rektör Kent, “ADÜ Çocuk Acil Servisimizin 3 ve 4’üncü katları şuan boş. Yakında öğretim üyesi ilanına çıkacağız, idari personel de talep ettik, geliyor. Daha sonra kısa sürede 3 ve 4’üncü katları aktif hale getireceğiz. Bizim amacımız Aydın Adnan Menderes Üniversitesini bir araştırma üniversitesi haline getirmek. Ben Aydın’a aileme ziyarete geldiğimde hep şunu soruyordum, ‘Erciyes Üniversitesi’nden ne farkı var Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin?’ diye. Kanaatime göre hiçbir farkı yok. Aydın zaten coğrafi olarak Türkiye’nin ilk üçe girebilecek bir şehri. Üniversitesi de ilk üçte olmasa da araştırma üniversitesi olabilecek alt yapıya sahip. Biz bunu başarabilir miyiz? bilemiyoruz ama bu amaçla yola çıkacağız. Araştırma Üniversitesini yapmak gibi düşüncemiz var. Sivil toplumla birlikte çalışacağız çünkü Aydın tarım bölgesi. Özellikle tarım ve hayvancılık sivil toplum odaları ile sıkı çalışacağız. Biz onlara akademik destek vereceğiz ve Aydın’ı bu alanda bir yere getirmek için çalışacağız. Özellikle incir konusunda Türkiye’de Aydın birinci sırada. İnciri daha nasıl katma değeri yüksek ürünler üretebiliriz? Sivil toplumla işte bunları konuşarak iş adamları birlikteliği ile geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HUKUK FAKÜLTESİ AÇMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK”

 

ADÜ’de hukuk fakültesi açmak gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Kent, “Son dönemlerde özellikle vakıf üniversitelerinde çok sayıda hukuk fakültesi bölümü açıldı. Ayrıca, bu alanlarda öğretim görevlisi bulmak çok zor. İleride olabilir ama şuan hukuk fakültesi açma gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

 

“GEÇMİŞLE UĞRAŞMAYACAĞIZ”

 

Önceki ADÜ Rektörleri arasındaki yaşananların hatırlatıldığı Prof. Dr. Bülent Kent, "Biz, bizden önceki dönemle ilgilenmeyeceğiz, zaten geçen iki dönem kavga ile geçmiş. Ben o konulara girmek istemiyorum. Biz 15 Mart’tan sonra 'Adnan Menderes Üniversitesi için ne yapabiliriz?' diye bakacağız. Biz iyi hizmetler yaptıkça üniversitemizin imajı da tekrar yükselecektir fakat geçmişle uğraşmayacağız. Üniversite akademik bir ortam. Üniversiteler anlayış ve hoşgörünün en yüksek olduğu ortamdır. Biz bu şekilde görevimize devam edeceğiz” yanıtını verdi.

 

“ÇOK SAĞLIKLI BİR YOL DEĞİL”

 

Aydın’ın deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Maalesef üniversitemizin altından da fay attı geçiyormuş ve binalarımız da 1992 yılında yapıldı. Bazı binalarımız depreme dayanıklı değil, elimizden geldiğince hem ulaşım sorunu yaşamamak için yol sorunu hem bu binalarımız ile uğraşacağız. Özellikle 6 Şubat’taki bu deprem bizleri çok korkuttu. Biz Aydın Valimiz ile de görüştük, bu konuda bize destek olacaklar. Deprem inceleme araç gereci alacağız, bunları Valiliğimiz karşılayacak, biz de ücretsiz bir şekilde deprem testi yaparız ve rapor hazırlarız. Deprem önceliğimiz olacak. İlk etapta Teknokent yapma projemiz var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bunu destekliyor. Biz de buraya kalıcı bir Teknokent alanı yapacağız. Öncelikle Teknokent için yeni yönetim atayacağız ve değişimi buradan başlayacağız. Ayrıca, üniversitemiz için kullanılan bu yola başka alternatif yol olabilir mi arayışındayız. ADÜ’yü gelip giderken yolun durumunu görüyoruz. Çok sağlıklı bir yol değil” açıklamalarında bulundu.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Bülent Kent ve katılımcılar, yapılan duanın ardından hep birlikte oruçlarını açtı. (Millet Haber Ajansı)