Rektör Kent görevi devraldı

TAKİP ET

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü olarak atanan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Bülent Kent, eski Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’den görevi devraldı. Rektör Kent, “Ürettiğimiz ve üreteceğimiz bilgi, yenilik ve teknolojiler, hem Aydın hem ülkemiz hem de üniversitemizin uluslararası rekabet alanlarında gücünü arttıracaktır” dedi.

 

Görev süresini dolduran ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yerine, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Bülent Kent atanmıştı. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde devir teslim töreni yapıldı. Törene, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın yanı sıra, ADÜ’de görevli dekanlar, Üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

 

“ADETA ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN, TAVAF ETMEYE FIRSAT BULAMADIK”

 

Eski Rektör Aldemir, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, bir cümlesi ise salonda soğuk duş etkisi yarattı. Prof. Dr. Aldemir, “Her başarıdan sonra acaba daha iyi nasıl ve ne yapabiliriz? derdine düştük. Bugün de geriye baktığımızda gayretimizden bir tereddüdümüz yok. 4 yıllık süre zarfında tüm üniversiteler arasında TÜBİTAK'tan en çok proje desteği alan 15 üniversiteden birisi olduk. Dünyanın en iyi bilim adamı listesine Türkiye'den 7 bilim adamı girdi, bu 7'nin 4'ü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden oldu. İnternet hizmeti sunumunda Türkiye'de birinci seçildik. E-Devlet uygulamasında Türkiye'de 209 üniversite içerisinde en çok içerik sunan tek üniversite seçildik. Hastanemiz uluslararası sağlık turizminde yetki sahibi oldu ve memnuniyette Türkiye'de 30 üniversite arasında yer aldık. Bireysel ihtiraslara, şahsi çıkarlara, politik baskıları içeren talepleri aldığım devlet terbiyesi ile görev sürem içerisinde engel olduğum çok olmuştur. Bu sebeple ve belli mahfillerce saldırılara şahit olsak da yıkılmayarak, itibarsızlaştırmalara müsaade etmedik. Adeta şeytan taşlamaktan, tavaf etmeye fırsat bulamadığımız dönemler oldu. Bir kez daha açıkça ifade ediyorum, aynı durumu sayın Rektörümüze de bizatihi aktaracağıma da kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.

 

Aldemir, konuşmanın ardından Rektörlük cübbesini Prof. Dr. Bülent Kent’e giydirdi ve ADÜ flamasını teslim etti. Görevi devralan Rektör Kent’e plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

 

“TESCİL EDİLEN PATENT SAYISINI YÜKSELTECEĞİZ”

 

ADÜ Rektörü olarak görevi devralan Prof. Dr. Bülent Kent, üniversitenin çıtasını bilim ışığında yükselteceklerini belirterek, “Üniversitemizdeki eğitim kalitesini devlet standardının üzerine taşıyarak, alanında yetkin mezunları yetiştirerek, öğrenilen eğitimin kalitesini belgelendirmek amacıyla katalizasyon çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Ayrıca, akademik araştırma sonuçlarını hızlı bir şekilde ticarileşmesi, endüstri ile endüstriyeli uluslararası alanda rekabet edebilmesi için üniversite - sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversite yardımcı teknolojilerini sanayiye aktarılması hedefi ile çalışmalar gerçekleştireceğiz. Üreteceğimiz bilgi, yenilik ve teknolojiler hem Aydın hem ülkemizde hem de üniversitemizin uluslararası rekabet alanlarında gücünü arttıracaktır. Üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, üretilen bilgi ve teknolojilerinin sanayiye uyarlanması noktasında önemli adımlardan biri de patentlerdir. Akademisyenlerimizin fikirlerini, bilimsel veriler ışığında ürüne dönüştürerek toplum yararına sunacaklar, sunmak için büyük uğraşlar vereceklerdir. Bu sayede üniversitemizin toplam patent sayısı ve tescil edilen patent sayısını yükselteceğiz. Akademik alanda yenilikler yaparken, aynı zamanda sektörün sorunlarıyla da ilgileneceğiz” ifadeleri kullandı. (Millet Haber Ajansı)