Sahte güneş gözlüklerine dikkat

TAKİP ET

Yaz aylarının en sıcak günlerine sayılı günler kala güneş gözlüğü

Yaz aylarının en sıcak günlerine sayılı günler kala güneş gözlüğü ihtiyacı arttı. Karartma camların ve sahte güneş gözlüklerinin göze ciddi zararlar verdiğine belirten 14.bölge Aydın Optisyen- Gözlükçüler Odası Başkanı Vedat Durak, sahte gözlüklerin satın alınmamasına dikkat çekti.

 

Aydın’ın Efeler ilçesinde 54 yıldır optisyenlik yapan Vedat Durak, sahte camlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve ciddi sorunlar olabileceğini vurguladı. Halkın bu konuda bilinçsiz olduğunu piyasadaki ucuz gözlüklerin UV ışınlarına karşı kırıcılığı olmadığı söyleyen Durak, “Kalitesiz gözlükler göze daha çok yansıma yapan camlardan oluşur. Bunları ucuz diye alıyorlar ama en kısa zamanda gözde kızarıklık, sulanma ve yanma gibi şikayetler oluyor. Vatandaşta bunun farkında olmuyor. Gözlüklerin sadece optisyenlerden alınması gerekir. Çünkü bizim sattığımız gözlükler denetimle geliyor. Biz kalitesiz bir gözlük satamayız, sağlık bakanlığı ve sağlık müdürleri bizi denetliyor. Aynı zamanda odaların birlikte kendi kontrolleri de var. Bizlerde sağlıksız gözlük bulunmaz ama diğer türlü alınan bütün gözlükler çok ciddi zararlar verir” diye konuştu.

 

UV IŞINLARINA KARŞI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANILMALI

 

Doğru güneş gözlüğü seçimine ilişkin tavsiyelerde bulunan Durak, “UV ışığını kıran iyi gözlük alınmalı. Vatandaşlar buna dikkat etmeli, sağlık çok önemlidir. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesinde çok büyük fayda vardır. İnsanlar marketlerden veya rastgele mağazalardan gözlük alıyor. En ucuz kalitesiz gözlükler satılıyor. İnternetten gözlük alınmaz çünkü denetimsiz gözlük satılır. Aydın ili, bilhassa bol güneşli bir iklim olduğu için herkes güneş gözlüğü takmak zorunda. Hele ki kornea renk tabakası açık olan, yani açık renkli gözlü kişilerin gözlüksüz dışarı çıkmaması lazım. Çünkü UV ışınını gözün rengi kıramaz, direkt korneaya gelir ve kişi rahatsız olur” dedi. (Millet Haber Ajansı)