Şeker fiyatları vatandaşın tadını kaçırdı

TAKİP ET

Ramazan Bayramına sayılı günler kala rengarenk şekerler tezgahlarda yerini aldı.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala rengarenk şekerler tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlardaki artışı gören vatandaşların ağzının tadı kaçtı.

 

Aydın’ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan iş yerinde şeker satışları başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda onlarca şeker stantları vatandaşların dikkatini çekti. Tezgahlarda yerini alan şeker fiyatlarından, vatandaşların şikayetçi olduğunu söyleyen iş yeri sahibi Mehmet Can, “Müşteriler artan fiyatlardan dolayı bize sitem ediyorlar. Almak istediği şekerin fiyatını duyunca, kızıp bırakıp gidenler oluyor. İthal ürün daha ucuz, biz burada üretince daha pahalı oluyor, normalde tam tersi olması gerek” dedi.

 

Vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve eskisi gibi kiloyla alım olmadığını aktaran Can, “Şeker fiyatı 120 lira ve 350 lira arasında değişiklik gösteriyor. Müşterilerin yüzde 40’ı kaliteye, yüzde 60’ı fiyata bakıyor. Herkes kendi bütçesine göre alışveriş yapıyor. Eskiden tadına bakılırdı şimdi ise ucuz şekerler tercih ediliyor” diye konuştu.

 

Aydın halkının şimdiden bayram alışverişi yapmaya başladıkları belirten Can, bayrama son iki gün yoğunluk beklediğini söyledi. (Millet Haber Ajansı)