SGK Aydın İl Müdürlüğünde EYT kolaylığı

TAKİP ET

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürlüğü’nde işlemler yapılmaya başlandı. Uzun zamandır beklenen EYT yasası, yaşanan deprem felaketi nedeniyle bir süre aksamıştı. Yasanın resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle vatandaşlar SGK kurumlarına akın etti. SGK Aydın Şube Müdürü Zeynep Yılmaz, “Uzun zamandır beklenen EYT için önceden bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Başvuru için gelen vatandaşlarımız hiçbir sorun yaşamadan ve yoğunluk oluşmadan işlemlerini gerçekleştirebiliyor” dedi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürlüğü personelinin, Zeynep Yılmaz öncülüğünde yapmış olduğu çalışmadan dolayı vatandaşlar işlemlerini çok rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Bina girişinde kurulan üç stant ile vatandaşlara koordineli bir şekilde hizmet veren SGK Aydın Şubesi, veznede de EYT işlemleri için geniş kapsamlı hizmet sergiliyor. Vatandaşlar işlemlerini hızlı bir biçimde gerçekleştirebiliyor.

 

SGK Aydın Şube Müdürü Zeynep Yılmaz, “Yoğun bir şekilde müracaatlarımız geliyor ancak biz bütün tedbirlerimizi aldık. Her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz, bu şekilde bir yoğunluk yaşanacağını biliyorduk. e-Devlet üzerinden de vatandaşlarımız müracaatlarını yapabiliyor. Vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Emeklilik başvurusu için gelen vatandaşlar da uzun zamandır bekledikleri emeklilik haklarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. (Millet Haber Ajansı)