Sinek ve haşereleri uzaklaştıran doğal karışım

TAKİP ET

Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinek ve böcek ısırığı ile ilgili kimyasal ürün kullanmak

Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinek ve böcek ısırığı ile ilgili kimyasal ürün kullanmak isteyen Aydınlı vatandaşlar doğal yöntem için soluğu aktarlarda aldı. Sinek ve haşere kovucu için en çok okaliptüs, lavanta, fesleğen ve nane yağının karışımı tercih edildi.

Sivrisinek ve böcek ısırığının çoğalması ile birlikte vatandaşların sinek kovucu olarak doğal yöntemleri tercih ederek aktarlara geldiğini belirten aktar Ahmet Çamoğlu, “Yaz ayının gelmesiyle beraber bu sene Aydın’da normalinden daha fazla sineklerle bir haşır neşir olduk. Bu sineklere karşı alerjik reaksiyonu, sinek ısırmalarını önlemek adına ve sinek kovucu olarak kullanılan doğal yağlar mevcut. Okaliptüs yağı, lavanta yağı, fesleğen ve nane yağını vatandaşlara öneriyoruz. Bu yağlarımız 20 cc şişeler içerisinde oluyor. Yağları küçük bir sprey şişesinin içerisine birebir orantılarda birer kapak şeklinde koyduğumuz zaman iyice çalkalayıp birleşimi elde edebiliriz. Oluşan karışımı sulandırıp sprey şeklinde vücudumuza da sıkabiliriz. Bu karışım haşereler için de bir şekilde kovucu görevinde bulunuyor. Bunun yanı sıra hava temasıyla beraber sineklerin gelmesini engelleyebiliriz. Hem kaşıntıyı önlemiş oluruz hem sivrisinek, börtü böcek, küçük haşereleri kendimizden uzaklaştırırız. Ayrıca karışım içerisine bir tatlı kaşığı kadar kabartma sodası ilave edersek hem antiseptik temizleme hem haşere önleyici olarak da kullanabiliyoruz. Kullanım miktarı yoktur ama yoğun bir kokusu olur. İlk etapta baskın bir koku gibi gelse de uçucu yağ olduğu için koku zamanla uçacaktır” dedi.

“BU KARIŞIMI HERKES KULLANABİLİR”

Vatandaşların yağlar konusunda bilinçli olduğunu ve sinek kovucu karışımının herkesin kullanımına uygun olduğunu söyleyen Çamoğlu, “Haşereler ya da sinekler yağların kokusundan değil içerdiği etken maddeden dolayı uzaklaşır. Ama lavanta yağının kokusu bizler için faydalıdır insanları sakinleştirir. Aynı şekilde okaliptüs, fesleğen ve nane yağıda insanlara iyi gelir ama haşerelerin istemediği yağlardır. Vatandaş gerçek anlamda yağlar konusunda çok bilinçli. Bu yağların özelliklerini, faydalarını bilerek bizden talep ediyorlar. Bizde onlara yardımcı oluyoruz. 7'den 70'e herkes bebeklerden tutun da yetişkin herkes bu karışımı kullanabiliyor. Çünkü insan sağlığına herhangi bir zararı, yakıcı özelliği, herhangi bir tahribatı ya da tahriş etme özelliği yoktur. Yağların hoş ve mistik bir kokusu vardır. Bu koku insanlar için rahatlatıcı özelliğine sahip olabiliyor” ifadelerini kullandı. (Millet Haber Ajansı)