Vali Aksoy: Aydın'da Var Olan Potansiyeli Ortaya Çıkartacağız

TAKİP ET

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, tvDEN ekranlarında Emin Aydın'ın hazırlayıp

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, tvDEN ekranlarında Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu oldu. Aydın'ın 2022 yılını değerlendiren ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Aksoy, "Aydın’da var olan potansiyeli ortaya çıkartacağız" dedi.

 

Aydın için 2023 yılının mevcut yatırımların faaliyete geçirilebildiği bir yıl olmasını dileyen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “2022 yılını Aydın'da önemli bir hadise meydana gelmeden geçirdiğimiz bir yıl olarak görüyoruz. Orman yangınlarının daha az görüldüğü, afet konularında çok ciddi durumlarda kalmadığımız bir yıl oldu. Temennimiz her yılın bir önceki yıldan daha huzurlu daha mutlu bir yıl olmasıdır. Mevcut yatırımların hizmete geçtiği bir yıl olmasını diliyorum. Aydın’da var olan potansiyeli ortaya çıkartacağız” dedi.

 

“OTOYOL AYDIN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Aydın’da büyük bir merakla beklenen Aydın - Denizli Otoyolu projesinin yüzde 50’sinden fazlasının tamamlandığını dile getiren Aksoy, “Yıllardır Aydın'da yapılması beklenen bir projeydi. Aydın'da 2020 yılı sonu itibariyle otoyol inşaatımızın ihalesi yapıldı ve inşaatına başlandı. Aydın ve Denizli arasındaki otoyol inşaatı toplamda 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre de bağlantı yolu olmak üzere 163 kilometre otoyoldur. Şuanda yüzde 50'den fazlası tamamlandı. Özellikle Denizli ve Nazilli arasındaki bölüm öncelikli olarak bitme noktasına geldi. Nazilli ve Aydın arasındaki bölümde ise özellikle Yenipazar bölgesinde önceki projede ovadan geçen yolu tarımsal araziler zarar görmesin diye yolun dağlık kısma alınması nedeniyle projede biraz gecikmeler oldu. 2023 yılının ortalarına doğru Kuyucak ile Denizli arasındaki yolun trafiğe açılması, 2023 sonuna doğru ise diğer bölümün de açılmasıyla ulaşım daha rahat olacak. Bu otoyol uzun vadede Antalya ve Ankara'ya bağlantı olabilecek bir çalışmadır. Aydın'ın ekonomisine ve turizmine pek çok katkılar sunacaktır. Zaman ve akaryakıt bakımından ciddi tasarruflar yapılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Şehir Hastanesi çalışması ile ilgili de bilgi veren Aksoy, şu ifadeleri kaydetti: “Şehir Hastanesi uzun zamandır Aydın'ın gündeminde olan bir projeydi. İhalesi yapıldı ve hızlı bir yapım aşamasında. Yüzde 73 noktasında tamamlanmış durumda. Aydın'da sağlık hizmetleri bakımından ciddi yatırım sağlayacak bir projedir. Şehir merkezindeki hastanelerin bazıları kapatılabilir. Bunun nihai kararını Sağlık Bakanlığı verecektir. Temennimiz hastane yolunun da hastane yapımı ile eş zamanlı olarak bitmesidir. 2023 ün ortalarına doğru Şehir Hastanesinin açılacağını söyleyebiliriz.”

 

“BUGÜNE KADAR YAPILMAYAN YATIRIMLAR YAPILACAK”

Aydın’da eğitim ve spor gibi alanlarda yeni yatırım projelerinin de olduğunu ve devam eden projelerin başarı ile gerçekleştiğini dile getiren Aksoy, Aydın şehrinin gastronomik tatlarının da tanıtılması açısından Valilik olarak bir gastronomi kitabı çıkardıklarını ifade etti. Aksoy, “Aydın'ın spor alt yatırımında önemli yatırımlar olacak. Bugüne kadar yapılmayan yatırımlar yapılacaktır. Eğitim olmazsa olmazımız. Daha ileri noktaya taşıyabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ortak çalışmalarımız var. Öğrencilerimizin mevcut durumunu görmek, eksik alanların farkına varmak için bu yıl 8 ve 12. sınıf öğrencilerine 4 adet sınav yapacağız. Temel amaç gençlerimizin eğitim seviyelerini artırmaktır. Öğrencilerimizin makarnadan zehirlenmesi ile ilgili gerekli denetimler ile gerçekleştirildi. Taşınma sırasında havayla temastan kaynaklı olduğu için kurumlarda herhangi bir sorun olmadığı anlaşıldı” dedi.

 

Aydın’da yapılan ya da yapılması planlanan mevcut projelerin bazıları için ihalelerinin yapıldığını ifade eden Aksoy, bu projelerin Aydın için önemli yatırım çalışmaları olduğunu vurguladı. Aydın’daki Emniyet ve Adliye binalarının yetersiz geldiğini, bu konularla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Aksoy, “Aydın Adliyesi inşaatı yatırım projesi onaylandı ve ihaleye alındı. Fakat maddiyattan dolayı ertelendi. Yeniden ihale yapılarak yatırım gerçekleştirilecek. Emniyet binası problemi ile ilgili bazı birimlerimizi okul olarak belirlenmiş fakat faaliyete geçmemiş olan ASTİM’deki binada faaliyet göstermektedir. İçişleri Bakanımızla bu konu görüşülerek Aydın'ın ön plana alınmasını sağladı. Mevcut şehir hastanesine yakın bir noktada imar çalışmaları tamamlandığı an ihalesine başlanacaktır” diye konuştu.

 

“AYDIN’A ÖNEMLİ BİR DEĞER KAZANDIRILDI”

Aydın'ın 2022'de turizm pastasından büyük bir pay aldığını ifade eden Aksoy, Kuşadası kruvaziyer turizminin katkısının büyük olduğunu vurguladı. Aksoy, Adnan Menderes Müzesi için şu ifadeleri dile getirdi: “Adnan Menderes Müzesi Aydın'a çok önemli bir değer olarak kazandırıldı. İl içinden ve il dışından gelen ziyaretçilerle her ay 10 bin ziyaretçisi var. O dönemi hatırlayan insanlar tekrar o döneme dönme fırsatı yakalıyor ve genç kuşaklara da o dönemi tanıma fırsatını ortaya koyuyor. Hem demokrasi adına hem Adnan Menderes'i tanımak açısından hem de Aydın açısından büyük bir öneme sahip. Şehir merkezinden Adnan Menderes Müzesi'ne ulaşım için bir bisiklet yolu yapılması konusunda çalışmalar başlattım.”

 

Aydın 7 organize sanayi bölgesinin dolduğunu ve yeni sanayi bölgesi arayışı içerisinde olunduğunu ifade eden Aksoy, yapılması planlanan sera bölgesi ile ilgili, “Aydın'da organize sera bölgesi ile ilgili çalışmalar yapıldı, yatırımcılarla ön ihaleye çıkıldı ve başvurular yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Bazı sorunlar ortaya çıktı ama su arayışımız hala devam ediyor. Organizenin içine geçen su kanalı ile ilgili çalışmalarımız var” dedi.

 

Aydın asayişi ile ilgili güvenlik ekiplerinin her zaman çalışmakta olduğunu ifade eden Aksoy, “Aydın güvenli bir şehir. Belirli noktalarda denetim kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucu bizim en hassas noktamız konumuz. Güvenlik birimlerimiz çok büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın çok büyük bir hassasiyeti var. Her ay bir ilçeye giderek oradaki muhtarlarla görüşüyorum. Bölgede şüpheli bir şahıs, uyuşturucu ile alakası olan birisini hissettikleri zaman haber vermeleri gerektiği için bilgilendiriyorum” diye konuştu.

(HAZEL BAYIK) (Millet Haber Ajansı)