YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR AMASYA'DA YEŞERİYOR
Yerli ve Milli tohum kullanımının artırılarak, sertifikalı tohum kullanımını teşvik
Yerli ve Milli tohum kullanımının artırılarak, sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırma Enstitülerinden temin edilen ekmeklik buğday tohumları ile Müdürlük tarafından İlimizde sulu şartlarda Karaköprü köyünde ve kuru şartlarda Aydoğdu köyünde olmak üzere demonstrasyonlar kuruldu. İl Müdürü Sayın Hayrullah GÖKTEKİN kurulan demonstrasyonları yerinde inceleyerek vejetasyon gözlemlerinde bulundu.
Müdürlük tarafından kurulan buğday çeşit demonstrasyonları İlimize en uygun buğday çeşitlerinin belirlenmesi ve bu çeşitlerin çiftçilerimize tanıtılması amacı ile kurulmuş olup, ekiminden hasadına kadar teknik elamanları tarafından kontrol edilmektedir.
Aydoğdu köyünde kıraç şartlarda kurulan Buğday Çeşit demonstrasyonunda 11 çeşit ekmeklik buğday ekilmiş olup bunlar; Acar, Arif Bey, Altuğ, Nusrat, Yüksel, Değirmen, Altındane, Sakin, Canik, Nevzat Bey ve Kirve çeşitleridir. Verim durumları hasat esnasında belirlenerek verim bakımından öne çıkan çeşitler çiftçilerimize önerilerek bu çeşitleri ekmeleri tavsiye edilecektir.
Millet Haber Ajansı